Denne karen skal snakke for nye Tønsberg kommune

BLANT DE MEST PROFILERTE SØKERNE: Anders Tyvand (37) representerte KrF og Vestfold på Stortinget forrige periode. Han har tidligere jobba med journalistikk og kommunikasjon. Her avbildet under Vivestad høstmarked under lokalvalget i 2015. Foto: Stian Ormestad.

RE/TØNSBERG: – Jeg gleder meg til å bli en del av prosjektgruppa som skal ha ansvar for sammenslåingen av Tønsberg og Re, skriver Anders Tyvand som sjøl slapp nyheten på sin egen Facebook-profil.

Mandag 5. februar tiltrer Anders Tyvand stillingen som kommunikasjonsrådgiver i sammenslåingsprosjektet som skal munne ut i en ny kommune fra og med 1. januar 2020.

KJAPT UTE: Petter Berg, ordfører i Tønsberg, var kjapt ute med gratulasjon, og ønsker, – velkommen til oss! Foto: Stian Ormestad.

Bred erfaring fra politikk, media og PR

Anders Tyvand er 37 år, bor på Eik sammen med kona Eirill og tre barn, og har en variert og relevant bakgrunn i forhold til jobben han straks går inn i:

Før han ble valgt inn på Stortinget for KrF i 2013 jobba han med PR i Consilio Kommunikasjon, og før det igjen har han jobba i lokalaviser her i Vestfold. 

Etter stortingsvalget i fjor røyk han ut etter en periode på tinget. Han har også lokalpolitisk erfaring, etter å ha sitti i bystyret i Tønsberg og vært nestleder for utvalget for barn og unge tidligere.

Viktig å ha en god prosess

Nå blir Anders Tyvand en del av administrasjonen, ikke politiker.

SAMMENSLÅINGSTEAM: Prosjektleder Egil Johansen har nå halve teamet på plass, av totalt fire. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg opplever det som en spennende og kompleks kommunikasjonsjobb, og det er viktig for å lykkes med sammenslåingen. Mange kjenner kanskje på usikkerhet, hva skjer med jobben min? Da er det viktig å ha en god prosess, sier Anders Tyvand til Tønsbergs Blad.

– Nå gleder jeg meg skikkelig til å begynne i ny jobb!

Det var 38 søkere til stillingen, som du kan lese i denne saken.

Les også: – Vi tar med oss suksessfaktorene fra Re-prosessen.

Les mer om kommunesammenslåing i Re.