Fra Revetals styggeste bygg, til et av de fineste?

BANKBYGGET I NY DRAKT: Det gamle bankbygget er blitt splitta i to, og nå kles det i en ny innpakning. De ReAvisa prata med torsdag formiddag synes det blir veldig flott og moderne. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Det skjer som alltid mye på Revetal. Men denne gangen er det bare noen plater og pinner som utgjør den store forskjellen.

Det gamle bankbygget og «hølet» bak bygget var det siste som sto igjen av det gamle Revetal. Planene har vært mange og de er blitt justert opp igjennom, men nå er bygginga i sluttfasen.

FLYTTER – OG UTVIDER: Revetal tekstil flytter fra den ene siden til den andre i det gamle bankbygget. De får større plass og lover mer klær til dame, herre og barn. Foto: Stian Ormestad.

Innflyttingen starter rett over på nyåret

Beboere og næringsdrivende flytter inn på nyåret i det som heter Torvparken 2.

Det er totalt 27 leiligheter i prosjektet. De bygges i høyden, mens det er parkeringskjeller i bunn, og et næringsareal på 800 kvadratmeter i 1. etasje.

Hele det nye næringsarealet er utleid, og hele 19 av 27 leiligheter er solgt. Alle som har kjøpt leilighet kan flytte inn i løpet av 1. kvartal 2018, ifølge megler Truls Bøhle, DNB Eiendom Revetal.

Innflyttingen i næringsarealet starter også rett over på nyåret. Her er det litt av en kabal som skal gå opp.

Revetal invest har kjøpt og leier ut hele det nye næringsarealet, sammen med lokalene i det gamle bankbygget – som de allerede eide.

ENDELIG EN HELHET I SENTRUM: Bankbygget og «hølet» bak bygget var ikke verdens vakreste syn, men i disse dager bebygges også denne tomta med et nytt flott sentrumsbygg på Revetal – og det gamle bankbygget kles om i ny drakt. Bildet ble tatt sommeren for tre år siden – mye har skjedd siden da. Foto: Stian Ormestad.

Splittes på midten, totalrenoveres og får en helt ny innpakning

Det gamle bankbygget er splitta opp på midten, der det blir en passasje under tak fra parkeringshuset og til det nye næringsarealet. 

Og det som står igjen av det gamle bygget er totalrenovert og får i disse dager en helt ny fasade. 

Kjøpmann Martin Gran forteller på vegne av Revetal invest om status per i dag:

  • I næringsarealet kommer en dyreklinikk som er nyetablerer på Revetal, og Dyreriket som holder til i det gamle bankbygget flytter over i det nye lokalet. Det skjer i løpet av januar.
  • Ny aktør blir også BilXtra, som flytter inn rundt februar-tider.
  • DNB Eiendom-gutta blir værende i det gamle bankbygget, det samme gjør Garnbunten og Revetal damefrisør.
  • Revetal tekstil flytter fra en del til en annen i bankbygget. De overtar Dyrerikets plass, når de flytter inn i det nye lokalet. Klesbutikken utvider både i plass og vareutvalg, i tillegg til dameklær vil de også ha et stort tilbud til barn og herre.

TAR FORM: Under bygging, oppussing og omrokkering driver alle butikkene for fullt. Det er litt av en kabal som går opp i disse dager. Foto: Stian Ormestad.

Stor etterspørsel etter næringsareal på Revetal

Etter at denne kabalen er lagt, er det bare rundt 75 kvadratmeter næringsareal igjen som er ledig før kabalen går opp. Det er de gamle Revetal tekstil-lokalene, som blir de siste som pusses opp. De kan stå klare til en ny leietaker i mai måned, spår Martin.

KJØPMANN OG SENTRUMSUTVIKLER: Martin Gran, Revetal invest. Foto: Stian Ormestad.

Av 800 kvadratmeter med nytt næringsareal, er ikke 75 kvadratmeter til overs særlig mye.

Etterspørselen etter å få drive butikk på Revetal er fortsatt stor. Det sier riftet om det nye næringsarealet alt om.

– Hadde vi hatt mer areal, hadde det ikke vært vanskelig å få leid ut det heller, forteller Martin til ReAvisa. 

– Detta blir jaggu et av de finaste bygga på Revetal!

Alle nevnt over vil etter planen være på plass i sine nye lokaler innen mars, er planen.

Den nye fasaden på det gamle bankbygget er den store snakkisen om dagen:

STRAKS INNFLYTTINGSKLART: Rett over på nyåret begynner de første å flytte inn her – og Revetal vokser med enda 800 kvadratmeter næring og 27 nye leiligheter. Mot nord er ikke den nye fasaden på plass på det gamle bankbygget. Foto: Stian Ormestad.

Mot sør er den på plass, mot nord er det fortsatt den gamle murstein-fasaden. Da ReAvisa tok bilder, ropte en forbipasserende som hadde runda rundt begge hjørner:

– Fra å være et av de styggeste bygga er på Revetal, blir jaggu detta et av de finaste!

Dette bygget husa to viktige aktører i tidligere tider: Banken og postkontoret. I midten lå Dallas-restauranten, som forlengst er lagt ned.

Les mer om næringslivet i Re.