Bli med inn i nye Revetal ungdomsskole – SE BILDER!

LEDER AN: Rådmann Trond Wifstad og kommunalsjef Unni Bu. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: I sommer er det siste innspurt for nye Revetal ungdomsskole. ReAvisa fikk bli med på befaring i en skole som straks står klar.

Samtidig som den nye skolen klargjøres til skolestart, skal den gamle rives i løpet av samme sommer.

Les også: Rivingen av Revetal ungdomsskole starter allerede mandag

BEFARING: Lokalavisa hang seg på da våre folkevalgte fikk en omvisning på nye Revetal ungdomsskole torsdag 15. juni. Dette blir hovedinngangen for skolen som bygges for å ta i mot opp til 450 elever. Foto: Stian Ormestad.

MYE SOM SKAL PÅ PLASS: Her blir det stoler og cafebord i kantina, som også kan leies ut på utenom skoletid til lag og foreninger. Foto: Stian Ormestad.

HJERTET I BYGGET: Det store amfiet kan ta 200 personer – enda flere hvis man sitter litt tett – ligger midt i bygget. Og nei – det er ikke dekorert med bilde av prosjektlederen i Veidekke og hovedutvalgslederen i Re kommune høyt oppe på veggen – det er et vindu inn til en av de tre basene i bygget. Foto: Stian Ormestad.

AUDITORIUM: Her er det 70 plasser. Både auditorium og amfi er nyttige samlingsplasser i skoletida, og kan leies ut utenom skoletida. Foto: Stian Ormestad.

MØTEPLASS: Hvert av de tre trinna har hvert sitt «trinntorg» utenfor klasserommene, med en liten kjøkkenkrok, benker, toaletter og god plass til å henge sammen. Foto: Stian Ormestad.

MØTEPLASS: Enda et «trinntorg». Arkitektene har valgt behagelige farger i grønt, rødt og brunt, ingen knalle farger: – Det er landlige, duse farger, forteller kommunalsjef Unni Bu. – Her for eksempel har vi en rødlig farge – inspirert av reven. Foto: Stian Ormestad.

KLASSEROM: Fem klasserom per trinn skal fylles med læring over sommeren. Foreløpig står de tomme og snart klare. Foto: Stian Ormestad.

SISTE INNSPURT: De siste notatene dekkes snart av siste finnish – før notater i skolebøker tar over på nye Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

ARBEIDSTEGNINGER: Alt er timet og tilrettelagt for nye Revetal ungdomsskole – både på papir og PC. Foto: Stian Ormestad.

HIGH TECH: Alt som gjøres på bygget legges inn i et dataprogram som holder styr på både tid, sted og hvem som gjør hva og når. Foto: Stian Ormestad.

NATURFAG-LAB: Den nye skolebygningen betyr et stort løft for undervisningen på Revetal ungdomsskole. Tenk bare hva denne nye laben betyr for naturfagstimene! Foto: Stian Ormestad.

«KOKEN»: Splitter nytt og flott skolekjøkken. Ikke alt er på plass, men det lover veldig godt – også for «koken». Foto: Stian Ormestad.

SLØYD: Kunst- og håndverksfag legges til en totalrenovert 2003-bygning, og maskinene på sløyden får et eget rom til høyre i bildet. Tilrettelagt undervisning og arbeidslivsfag skal også holde til i 2003-bygget. Foto: Stian Ormestad.

HENGER OG DINGLER: Ledninger skal stappes på plass, paneler skal dekke over digre ventilasjonsrød og tekniske koplinger. Det kommer til å skjule seg mye i vegger og tak i den nye skolebygningen. Foto: Stian Ormestad.

VENTILASJON: Et av de største løftene i overgangen fra gammel til ny skole: Ventilasjonsanlegget. Helt vanvittige store rør er lagt rundt i hele bygningen for å sikr elevene god inneluft. Foto: Stian Ormestad.

GRØNT ER SKJØNT: Selvfølgelig måtte en base bli prega av grønne farger på en ny skole her i Re. Gangene blir store og romslige, klasserommene lyse og fine. Foto: Stian Ormestad.

– GODT VI RAKK DET! Ordfører Thorvald Hillestad gjentar det han har sagt før: – Det var om å gjøre å få dette på plass før kommunesammenslåingen. Foto: Stian Ormestad.

LYDISOLERT: Doble vegger inn til to forskjellige øvingsrom mot undervisningsrommet i musikkavdelingen. Foto: Stian Ormestad.

TIDLIGERE ELEV: Kristian Jonstang (61) i HR-prosjekt var i det første kullet som gikk på den gang nye Revetal ungdomsskole i 1969, og nå er han med på å rive skolen. – Det går greit å rive den gamle skolen, når vi ser hvordan fasilitetene er på denne nye skolen, mener Kristian. Skolen ble bygd ferdig i 1968, og de første elevene starta der i januar 1969. – Vi gikk det første halvåret på ungdomsskolen på Kirkevoll skole. Foto: Stian Ormestad.

BEHOLDES – OG OPPGRADERES: Svømmehallen blir stående igjen av 1968-bygget. Den blir også oppgradert i disse dager. Foto: Stian Ormestad.

TAR FORM: Bare siste innspurt igjen i sommer, så er skolen klar for ungdomsskoleelevene i august. Skolestart blir en dag seinere, 17 . august, og offisiell åpning av bygget er lagt til 27. september, siste uka før høstferien. Da blir det snorklipp og kulturkveld. Mange vil også få sjansen til å se skolen i september, under valget. Da blir det som vanlig stemmelokale på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Revetal ungdomsskole under emneknaggen med samme navn.

Les også: Signerte kontrakten for nye Revetal ungdomsskole

Les mer i ReAvisas Sommermagasin, last ned papiravisa her.

Les mer om Revetal ungdomsskole.

,