«Himmelspretten» stenges for trafikk

STENGES I FLERE UKER: Minst ett par uker, kanskje mer, regner Veidrift AS med å bruke på å utbedre Kåpeveien over Himmelspretten mellom Revetal og Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

KÅPEVEIEN: Denne våren har det vært spesielt mange klager på veiene i Re, og mest klager har det vært på Kåpeveien. Denne skal det gjøre noe med nå, og veien stenges i ett par uker – kanskje mer.

Det er Erik Gustavson, driftsleder i Veidrift AS, som informerer om stengingen:

Fylkesvei 665, Kåpeveien – eller «over Himmelspretten» som vi lokalkjente sier, stenges fra og med klokka 07.00 onsdag 10. mai, og det er uvisst når den åpnes igjen.

– Det går nok fort to uker eller mer, avhengig av hvor fort jobben går, forteller driftslederen til ReAvisa.

Dype groper i veien

Det skal gjøres grunnarbeid på en strekning på 400 meter med masseutskifting. Denne våren har hjulsporene vært store høl i asfalten, der flere biler har sliti med å komme seg fram uten å skrape nedi.

Kommunen er varslet, det blir satt ut skilter på Revetal, Kåpe, i Undrumsdal og Grøumkrysset med informasjon. Omkjøring blir via Hengsrødveien.

Helt konkret stenges veien fra Kåpeveien 366, Dal Søndre, til krysset Kåpeveien/Grøumveien.

– Veien blir åpen fra Kåpeveien 366 og ned til Revetal, det samme på andre sida fra Grøumkrysset og til Undrumsdal.

Sjarmerende veistrekning

Så en vårtur over «Himmelspretten» blir det ikke anledning til fra og med 10. mai til bortimot slutten av mai, i påvente av en bedre vei.

Dette er en av flere populære og sjarmerende veistrekning i Re, som vi har skrivi om tidligere:

Les også: Sjekk denna motorveien til Re a’!

Les også: Ikke kødd med veiene våre!