Hvem mener du bør bli vår neste Ridder av Re?

RIDDERE AV RE: Henning Larsen ble den første Ridder av Re tilbake i 2013, Sjur Gran i 2016, Svein Olsen i 2014 og Øyvind Skjeggerød i 2015 – hvem blir Ridder av Re i 2017? Foto: Cedric Archer.

REVETAL: Disse fire ridderne skal få selskap av en femte. Fristen for å foreslå hvem du mener bør bli den neste Ridder av Re er 16. desember.

Den femte Ridderen av Re skal slås til ridder fredag 10. februar, under den offisielle åpningen av Re middelalderdager 2017.

En ridder var opprinnelig en kriger som var underlagt en adelsmann, eller en adelsmann som var underlagt en konge. Han hadde en god nok økonomi til å eie en eller flere hester, og til å gjøre krigstjeneste når kongen krevde det.

Våre fire flotte riddere så langt har utmerket seg i Re kommune på mange vis: Gjennom kultur, idrett, frivillighet, dugnad og næringsliv – i tillegg er alle oppriktig engasjerte i lokalmiljøet.

Hvem blir vår neste Ridder? Veit du om en kvinne eller en mann, ung eller gammel, som jobber for å gjøre Re kommune til den beste kommunen å bo i?

Egenskaper en moderne ridder bør ha er: Utmerke seg i lokalmiljøet, engasjere seg for barn og unge, positiv og kreativ, god ambassadør utover kommunegrensene, modig og uredd, våge å utfordre seg sjøl og andre.

Forslag til Ridder av Re sendes til postmottak@re.kommune.no, eller per post til Re kommune/kultur. Pb 123, 3164 Revetal. Fristen er 16. desember.

Les mer om Ridderne av Re:

Les mer om Re middelalderdager / se bilder og video fra Re middelalderdager.

,