Full fart i gamle fabrikkslokaler på Huseby – SE VIDEO!

VÅLE: Vestfold RC-senter håper å favne folk helt fra Drammensregionen til Grenlandsregionen, og alle Vestfold-byene midt i mellom – i nye lokaler i Re. SE VIDEO OVER!

Vestfold RC-senter ble starta for to år siden. Medlemslista ble kjapt lenger, og enda lenger, og klubben vokste seg ut av de gamle lokalene på Sem.

I dag har klubben 110 medlemmer fra sju – åtte år til 65 år. Rundt 40 av dem er aktive medlemmer som kjører treninger og konkurranser fast.

Det er noen medlemmer fra Re, men klubben håper på flere med nye lokaler i kommunen.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_003

RC-KJØRER: Sebastian Sanni (15) fra Bergsåsen med sin splitter nye RC-bil. Foto: Stian Ormestad.

Sebastian Sanni (15) fra Bergsåsen starta med RC-kjøring da klubben holdt til på Sem. Han har fått flere venner i miljøet.

– Vi kjører i et team med like farger på bilene. Denne lakka jeg i går, forteller Sebastian om en splitter ny RC-bil. Med to strøk lakk i forskjellige farger, litt maskeringstape, og mye tålmodighet har bilen blitt en tøff, liten racer.

Sebastian tror flere Re-ungdommer vil bli interessert nå som senteret har etablert seg i Re.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_001

RC-FORMANN: Formann i Vestfold RC-senter Eivind Heggem i prat med formann i Modellbilens venner Roger Hov. Foto: Stian Ormestad.

Formann i klubben, Eivind Heggem (44) fra Undrumsdal, har tilbragt mesteparten av sommerferien i de nye lokalene.

– Jeg har vel stort sett vært her alt for mye, sier han og ler. Siden han var 12 år har RC-kjøring vært den store lidenskapen, og han har ikke vokst det av seg.

Faktisk er de voksne blant de mest ivrige – etter hvert.

– Det er ofte sånn at poden kommer og er interessert. Så kjøper de seg kanskje en bil, guttungen kjører og koser seg – men det går ikke lange tida før pappa må prøve også. Da har du det gående!

Eivind har to barn sjøl som deler hobbyen til pappa, en gutt på 9 år og ei jente på 10 år.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_007

RC-KJØRERE: Søndag 1. august var det stor åpning av de nye lokalene til Vestfold RC-senter i Våle. Foto: Stian Ormestad.

Eivind får skryt for en fantastisk stå-på-vilje. Sammen med Roger Hov (47) fra Skoppum, formann i Modellbilens venner – Norges eldste modellbilklubb, har de stått på for klubben.

– Jeg ville hjelpe når jeg så hvor mye jobb det var her oppe. Det er jo en god ting å hjelpe hverandre på tvers av klubbene, mener Roger.

Nestleder Trond Jensen (50) fra Nøtterøy forteller at uten ildjelene i klubben hadde det aldri gått.

– Vi var fortvila over å ikke finne nye lokaler. Det viste seg å være veldig vanskelig i Tønsberg og alle de andre Vestfold-byene vi leita i.

– Vi var avhengig av en god del goodwill for å leie så stor plass som vi trenger, og det fikk vi til de grader her på Huseby, og ikke minst i det lokale næringslivet i Re. Ingen nevnt, ingen glemt – vi skal få takka hver og en av sponsorene skikkelig.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_008

RC-KJØRER: Brede Møyland (13) fra Horten kjører crawling – en offroadløype der det er om å gjøre å komme seg helskinnet fram gjennom en hinderløype. Foto: Stian Ormestad.

Huseby har sponsa gratis husleie to måneder, til klubben er godt innkjørt i nye lokaler.

– Fabrikksjef på Huseby, Jimmy Kjærgaard, redda oss da det så som mørkest ut, forteller Eivind.

Han tror lokasjonen sentralt i innlands-Vestfold bare byr på større muligheter for klubben.

– Jeg ser for meg en medlemsmasse fra Drammensregionen og alle Vestfold-byene rundt Re. Det er ingen ulempe å flytte hit, heller bare en fordel.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_014

RC-KJØRERE: I de nye lokalene er det også mekkeplass for 90 deltakere. Foto: Stian Ormestad.

– Det finnes en hel masse teknisk interessert ungdom som trenger noe annet å drive med enn fotball, håndball eller ski. Dette er et perfekt tilbud til mange som ramler utenfor det etablerte fritidstilbudet rundt omkring.

På sine 633 nye kvadratmeter i 2. etasjen over Huseby kjøkkensenter blir det et eldorado for barn og ungdom:

Tre driftingbaner, en crawlingbane – en offroadkjøring over bratte hinder og farlige stup, mekkeplass til 90 personer, kiosk og kafeteria. En bilbane for de minste er på gang.

– Eneste vi mangler, som vi gjerne skulle hatt på plass, var en adgang for bevegelseshemmede. Heisen i bygget er gammel og var sist i drift på 1990-tallet. Det koster nok å få den oppgradert, så nå håper vi på drahjelp til å få dette på plass.

– Vi sier jo at RC er noe for alle, men uten en skikkelig rullestol-inngang er det med et lite forbehold foreløpig.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_015

GAMMEL HEIS: Eneste som mangler nå, er en rullestol-inngang. Den gamle heisen i bygget er neppe noe tess lenger. Foto: Stian Ormestad.

De nye lokalene byr på trening tre dager i uka: Tirsdag og torsdag kveld, og søndag på dagen.

Allerede i høst arrangeres den første konkurransen, et klubbmesterskap i august eller september. I desember skal finalen i årets Vestfoldmesterskap arrangeres i Våle.

310716_VESTFOLD_RC-SENTER_009

HEFTIG KJØRING I LITEN SKALA: RC-kjøring er blitt en hit i Vestfold. Nå flyttes hele aktiviteten hit til Re og gamle fabrikkslokaler på Huseby. Foto: Stian Ormestad.

 

,