Har du hilst på tuppene på taket? SE VIDEO!

REVETAL: I fjor var det potetåker, i år er det hønsehus på taket av Revetal. Se video over!

Ingenting av det du handler kommer fra butikkhylla aleine – alt har en forhistorie, enten det er dyrka, sanka inn, melka, fora opp, eller foredlet på en eller annen måte til det endelige produktet vi handler på butikken.

Dette vil Re-torvet vise fram, som et landlig handlesenter. Derfor ble det satt poteter på taket av Revetal i fjor, i år er det snekra et hønsehus med 18 tupper som legger egg på løpende bånd.

Alle som vil kan ta turen oppom parkeringshus-taket for å hilse på hønene, og der henger det plakater med informasjon om høner og egg.

Her er det ingen tvil om hva som kom først – høna eller egget? Det var høna, står det skrevet på en av plakatene.

Betjeningen på Meny Revetal svarer mer enn gjerne på nysgjerrige spørsmål om hønene som allerede har lagt 160 egg. Alle disse og kommende egg skal gis bort.

Noen er allerede blitt brukt til smaksprøver i butikken, og resten skal gis til barnehager i Re og til Re helsehus. Det skal også lages eggeprodukter av mange slag på parkeringshus-taket i august, sammen med barnehagebarn som kommer på besøk.

060616_RE-TORVET_HONSEHUS_1

HØNSEBØNDER: De midlertidige hønsebøndene på taket av Re-torvet har ingen planer om å gå andre hønsebønder i næringa, lover Mats Frydenberg og Martin Gran, Meny Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Fest på Re-torvet – SE VIDEO!


– ANNONSE –

,