Sjekk video, bilder og reportasjer i løpet av nasjonaldagen på nettavisa ReAvisa.no!

ReAvisa_17mai_2014_001_NETT

HIPP HURRA! Her på nettavisa ReAvisa.no kommer film, bilder og reportasjer fra den store dagen. I mens må du gjerne mimre tilbake til tidligere 17. mai-feiringer i Re. Foto: Stian Ormestad.

17. MAI I RE: Vi gleder oss til 17. mai – sjekk video, bilder og reportasjer fra feiringa i Re i løpet av nasjonaldagen. 

Les også: Her pyntes det til 17. mai

ReAvisa er på farta hele 17. mai, og her på nettavisa vil du finne video, bilder og reportasjer fra den store dagen.

Hele 17. mai-programmet finner du som annonse i den siste ReAvisa på papir, som kan lastes ned her – gratis.

ReAvisa_17mai_revetal_008_NETT

DET ALLER FØRSTE PÅ PROGRAMMET: Klokka 08.00 er det flaggheising i parken på Revetal. Blågjengen spiller. Foto: Håkon Westby.

OBS! Re kommune melder samme dag som avisa kommer ut at det mangler ei linje i programmet, det oppdaterte programmet kan lastes ned på Re kommunes nettsider.

Linja som mangler i annonsen i avisa lyder «Kl. 13.30: Feiring med underholdning og leker på Ramnes og Revetal ungdomsskole og på Våle samfunnshus. Velkommen!»

Ramnes og Revetal har vært samla til felles 17. mai-tog på Revetal i flere år, og i fjor ble også Våle med. Etter planen blir ruta litt annerledes i år, men med samme start- og stoppested som i fjor.

I fjor gikk toget oppom Revetalåsen, men i år vil toget etter planen gå mot Brår – som det gjorde de første åra Ramnes var med i toget.

ReAvisa_17mai_Vale_004_NETT

17.MAI-TOG PÅ REVETAL: Oppstilling klokka 10.30 og avgang klokka 11.00 på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Start- og stoppested er det samme som i fjor:

Toget starter på Re helsehus, går rett fram i rundkjøringa, tar til venstre i rundkjøringa ved Rema, nok en gang til venstre i rundkjøringa ved lensmannskontoret, så til høyre i rundkjøringa ved bensinstasjonen, for så å gå opp Brårveien, en sløyfe rundt Re bibliotek, og ned Brårveien igjen til Revetal. Der blir det rett fram i rundkjøringa, før toget tar til venstre inn mot parken på Revetal.

ReAvisa_17mai_undrumsdal_010_NETT

17. MAI-TOG I UNDRUMSDAL: Toget går fra kirka til Solerød oppvekstsenter klokka 09.30 i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

I år som i fjor inviteres hele Re med på fellestoget – også ungdomsskoleelever og Re-russen, som det var mange av i fjorårets lange, flotte fellestog på Revetal.

Etter toget blir det arrangement på Revetal ungdomsskole, Ramnes skole og Våle samfunnshus. Nytt av året er en miniandakt på Re helsehus før tog og taler på Revetal.

Undrumsdal kjører sitt tradisjonelle opplegg med tog fra kirka, en sløyfe i byggefeltet, før folk samles på Solerød skole.

ReAvisa_17mai_2014_101_NETT

17. MAI-TOG I FON: Klokka 13.00 går 17. mai-toget fra Fon kirke. Foto: Stian Ormestad.

I Fon møtes folk etter toget på Revetal til et tog som går fra kirka, opp til Krakken og ned til barnehagen, der folk samles etterpå.

I Vivestad blir det ingen gudstjeneste på 17. mai i år, men det var en seremoni med kransenedleggelse på frigjøringsdagen 8. mai.

Og 17. mai-været? Vi kan forvente strålende sol, ifølge pent.no.

ReAvisa_17mai_Russetog_005_NETT

RUSSEN ER INVITERT TIL REVETAL: Flere Re-russ var med i det store fellestoget på Revetal i fjor. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Mens vi venter på årets 17. mai-feiring i Re, hvorfor ikke mimre tilbake til tidligere feiringer?

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2015

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2014

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2013

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2012

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2011

Se bilder fra 17. mai-feiringen i Re i 2010

17mai

SE BILDER FRA 17. MAI I RE: I løpet av nasjonaldagen kommer bilder, video og reportasjer fra 17. mai-feiringen i Re. I mens kan du mimre ved å se bilder fra tidligere feiringer i fotogalleriet. Foto: Stian Ormestad.