Her skal flere av verdens beste syklister suse forbi

SUSER GJENNOM RE: Flere veier blir stengt onsdag 18. mai 2016. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Onsdag 18. mai passerer første etappe av Tour of Norway Revetal og Re.

Den første etappen starter i Drammen og går i mål i Langesund. Indre Vestfold er i midten av løypa. Flere av verdens beste syklister deltar, og alle etappene sendes direkte på TV 2.

– Live-produksjonen har ikke starta når vi er på Revetal, men det blir gjort opptak, forteller Anders Eia Linnestad, Teknisk direktør/prosjektleder for Tour of Norway.

Løypa fra Drammen går via Holmestrand til Re fra Sørby, Hengsrud, Kåpe, Revetal, Brår, Kile til Hjerpetjønn, så inn i Andebu med Gravdal, Andebu, Kodal og videre til Larvik og Langesund.

– På Revetal følger løypa i sentrum Revetalgata og Regata. Det blir rigga til spurt på toppen av bakken ved Røråstoppen, og vi håper på bra med publikum knyttet til denne spurten, forteller Eia Linnestad.

Et sykkelritt på dette nivået krever også en stor grad av sikkerhet. – Alle løypene våre stenges derfor minimum 15 minutter før første syklist passerer. Vårt raskeste skjema gir en passering på Revetal cirka klokka 14:54. Veien fra Revetal mot Røråstoppen vil bli stengt fra cirka 14:30 til 15:15, og fra Brår mot Revetal cirka 14:45-15:15.

– Vi håper å få så mange som mulig ut langs veien for å heie på syklistene gjennom Re!

Re sykkelklubb skal hjelpe til med rittet, som har blitt en folkefest langs løypa tidligere år. Re SK skal følge rittet helt fram til Langangen, der de skal samle flasker rytterne kaster fra seg underveis.

Les også om Tour of Norway i ReAvisa, mai 2016 – last ned gratis.