Leserinnlegg: Det kan være lurt å gå hjem alene…

LOKALPOLITIKK I RE: – I mine øyne framstår Re som ei skjøge som står igjen på dansegulvet og bare MÅ bli noen hjem, skriver Magnus T. Østlie i dette leserinnlegget.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Når Sanner stenger dansegulvet må de «voksne» være raske…..

Mangt har blitt sagt og skrevet om Re og sammenslåinger i det siste året. Bildene har vært mange, med Re omtalt som frieren med lua i hånda, og så videre, og så videre.

Nå vil jeg prøve å se på det i enda flere bilder, i bilder kanskje de fleste vil kjenne igjen i.

Så dette er ikke ett innlegg der du etter å ha lest det klarer å bestemme deg for om du er for eller i mot sammenslåing (forresten, om du ikke sitter i kommunestyret i Re, er det ikke så viktig hva du bestemmer deg for…) men det er mulig du har fått ett litt klarere syn på hvordan denne prosessen kommer til å arte seg….

For disse politikerne, eller flertallet med en persons stemme, har bestemt at Re skal slå seg sammen. Ja, det er det dere har gjort, og ikke kom å si noe om at dere ikke har bestemt dere. For det eneste dere ikke har bestemt dere for, er hvem dere skal slå dere sammen med.

Og prøv heller ikke å si at dere skal se hva utredningene sier og hvis ingen av dem sier noe bra, kommer dere til å velge å stå alene…. For det kan dere ikke, da dere ikke aner hva det vil si å bli stående alene, siden dette flertallet valgte å ikke utrede hvordan det vil bli å fortsatt bare være Re – en helt grei og stor kommune i verdens rikeste land.

Men la oss se for oss dette dere. Vi er på et av Tønsbergs mange populære utesteder, det har blitt seint, så seint at de fleste har dratt hjem i det DJ «J.T.SANNER» setter på den siste klinelåta.

I rommet er det bare oss og tre andre igjen. Og hvem er vi? Jo, Re kommune.

Et resultat av ett lykkelig ekteskap for noen år siden. Vi hadde så mange felles interesser, vi delte så mye vi i Ramnes og Våle, og vi bestemte oss for å slå oss sammen – for det passa så greit.

Også for å ikke bli spist opp av den store, stygge bykommunen Tønsberg.

Tønsberg er blant de tre i rommet. I det de første sleipe beatene fra platene til DJ-en smyger seg ut på dansegulvet, hvor Tønsberg står og gjør seg lekker og skryter av at økonomien er riktig så bra (snart… bare litt krøll med en Robæk-fyr) og forteller med øynene hvor sterkt han ønsker å bre sine store armer rundt Re innen siste låt er ferdig.

De to andre i rommet er nye Holmestrand og Horten. La oss ta Horten først. Horten har tydelig sagt at «å nei du, jeg skal gå hjem alene i natt». Mens Nye Holmestrand står litt forsmådd i en krok og sender ulme blikk i vår retning, for sist helg sa vi ganske tydelig i fra at «vi skulle i hvert fall ikke bli med deg hjem….»

Så der står Re, hjemme er det trygt og godt. Våle og Ramnes fungerer sammen, noen gamle disputter finnes nok, men ting funker.

Vi bygger og bor, folketallet øker og folket er fornøyd.

Men så er det disse penga da, som det kanskje blir litt mindre av i fremtiden… Hadde det ikke vært deilig å dra hjem med en eller annen som kanskje hadde gitt litt mer penger om noen år.

Re begynner å analysere for og i mot i alle tre retninger. Både til den som blankt har sagt «nei jeg vil være alene», men hvorfor ta ett nei for ett nei, tenker Re – her er det bare å klemme på. Og Nye Holmestrand som var riktig så misfornøyd etter forrige helgs «turn down» skulle man da alltids få lurt igjen.

Og den store stygge ulven Våle og Ramnes var så redd for, for noen år siden, trenger jo ikke Re være redd for.

Tønsberg har sikkert blitt mye bedre siden den gang, ja kanskje litt mer bondsk, ja kanskje det til og med er en bonde i bystyret eller en fra Senterpartiet i det minste… kan da ikke være så farlig, Tønsberg vil sikkert bare gjøre meg godt….

Det eneste Re ikke analyserer er hva vil skje om jeg bare drar hjem. Det alternativet finnes ikke i Re sitt hode, der tankene om mulig mindre penger dekker over alle andre muligheter.

For å si det i riktig så billedlige ord og på et språk de fleste forstår og kan trekke på smilebåndet av: I mine øyne framstår Re som ei skjøge som står igjen på dansegulvet og bare MÅ bli noen hjem når DJ «J.T.SANNER» skrur av musikken.

Kjære litt over halvparten av politikerne i Re kommunestyre, bli såpass opplyst at dere i hvert fall finner ut om det er en god eller dårlig ide å gå hjem alene. Ja, han kule DJ-en kommer til å si at det er en dårlig ide, men «morra di» vil i hvert fall be deg vurdere det!

Magnus Theiste Østlie, innbygger i Re som ALDRI vil gi opp håpet for ett demokrati uten «voksne».


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.