– Flott å se menn sprade rundt med tights og sverd!

ReAvisa_kst061015_Hoyre_2

KVELDENS SITAT: Harald B. Løken (H) er stolt av Re – også det Re middelalderdager bringer med seg. Til høyre ser vi gruppeleder Tove Øygarden (H). Foto: Stian Ormestad.

LOKALPOLITIKK I RE: Våre folkevalgte øser av sin kjærlighet til Re. Alle er stolte av dagens Re kommune, som er skapt i løpet av bare 14 år.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Se hele opptaket fra det ekstraordinære kommunestyremøtet 30. mars 2016 – der det var en eneste sak på agendaen: Ny runde på kommunesammenslåing? 

Les mer om kommunestyremøtet: Vil vurdere sammenslåing i alle retninger: Horten, Tønsberg og nye Holmestrand.

For noen er den eneste måten å beholde det Re vi kjenner i dag å opprettholde Re som sjølstendig kommune. For andre – det vil si flertallet av de folkevalgte – er kommunesammenslåing det eneste riktige.

Etter at nei-mannen Heming Olaussen (SV) hadde brukt mye av sin tilmålte taletid på å ramse opp alt han er stolt av i Re, ba ja-mannen Øyvind Jonassen (H) om ordet og ramsa opp hvor mange lokallag og foreninger han er med i her i Re. 

– Hallo Heming. Jeg er småbarnsfar i Re, jeg har gamle foreldre i Re. Men jeg ser en annen medisin enn den du til enhver tid framhever, sa en amper Jonassen (H) fra talerstolen.

300316_FORMANNSKAP (10)

STOLTE AV RE: Både Høyre og SV er stolte av Re – men bare ett av partiene vil at Re skal bestå som kommune. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg har ikke sagt ett eneste ord om at andre ikke er stolte av Re. Jeg har bare sagt at Re SV er stolte av Re og det vi har klart å bygge opp, svarte Olaussen.

Så kom Jonassens partikollega Harald B. Løken (H) med kveldens sitat:

– Jeg er stolt av å kalle meg reing. Navnet Re kommune synes jeg er spesielt flott. Re middelalderdager er blitt en symbolmarkering på identiteten til reingen.

– Jeg synes det er flott å se voksne menn, som vår egen rådmann, kaste dressjakka og endelig sprade rundt med tights og sverd!

– Jeg er veldig glad i Re, og det er derfor jeg ønsker en kommunesammenslåing, talte Løken (H) fra kommunestyrets talerstol.

Den konklusjonen er Heming Olaussen (SV) uenig i, og spesielt det at de folkevalgte skal vite så mye bedre enn folk flest.

I forrige runde ble en folkeavstemning enstemmig vedtatt av et samstemt kommunestyre. Nå vil flertallet ikke ha en folkeavstemning.

– Er man for folkeavstemning hvis man tror man vinner, og i mot hvis man tror man taper, spør Olaussen (SV).


 

Les også: Her går startskuddet for en ny runde på kommunesammenslåing

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

Les også: På tide å slipe sverdene igjen?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.