Her blir det skøyteis i parken

140116_SKOYTEIS_VANNSPEIL_1

ISKALDT OPPDRAG: En liten firkant vannes og er mest sannsynlig klar til helga. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Et av ReAvisa-lesernes største ønsker for Revetal er skøytebane. – Ideen er fanga opp, og vi prøver å få til skøyteis før helga, forteller ordføreren.

Det var rett over på nyåret at ReAvisa spurte leserne: Hva ønsker du deg på Revetal? Blant de mange ønskene, ligger skøytebane langt oppe på lista.

– I forigårs ble en liten firkant i parken brøyta, og nå vannes det for fullt i kulda for å kanskje få skøyteis før helga, forteller ordfører Thorvald Hillestad til ReAvisa.

Initiativet på kommunehuset kom som en direkte følge av ReAvisa-saken og tilbakemeldingene på den, forteller han. – Det blir ikke akkurat Ullevål stadion, men det blir hvert fall en liten flekk med is!

140116_SKOYTEIS_VANNSPEIL_3

VEI- OG PARKANSVARLIG I RE KOMMUNE: Tor Arne Ueland. Foto: Stian Ormestad.

Tor Arne Ueland i teknisk etat i Re kommune har sørga for at det er blitt spruta på vann i to dager nå, både med vannslange og spreder. – I denne kulda kan det nok være grei skøyteis til helga, tror Ueland.

Ideen om skøyteis i parken er enda eldre enn parken sjøl:

Du husker kanskje planene om et vannspeil i parken, som om vinteren kunne brukes som skøyteis? Vannspeilet var med på alle tegninger og planer, helt fram til siste votering i kommunestyret.

ReAvisa_Re_kommune_PARK_NETT

PARK-PLANEN: I november 2010 skreiv ReAvisa om planene for parken, som da fortsatt var en jordhaug midt på Revetal. Da var vannspeilet tegna inn på kartet – markert med blått. Foto: Stian Ormestad.

Sjøl om det var søkt og innvilget tippemidler til prosjektet, ble det vraka av de folkevalgte. Drift og vedlikehold ble for dyrt, mente flertallet i kommunestyret den gangen for fem år siden.

– Men alt av rør og anlegg er lagt opp og ligger der klart under bakken, til den dagen en ser det er penger i kommunekassa til å holde noe sånt i stand, forteller ordfører Hillestad.

– Det er bare å pella vekk noen steiner, det!

Så hvis det blir et folkekrav for en mer permanent løsning med vannspeil om sommeren og skøyteis om vinteren, finnes det planer for parken på Revetal som kan børstes støvet av.

140116_SKOYTEIS_VANNSPEIL_2

RE KOMMUNE: Ny og varm – sjøl i kulda som legger seg over Re i disse dager. Foto: Stian Ormestad.

,