– Velkommen til tryllelåven i Re!

ØVRE BAGSTEVOLD GÅRD: Guilherme Curty (33) begynte å trylle på gata i Brasil som 10-åring. Nå innreder han en tryllelåve på Øvre Bagstevold gård i Re.

Guilherme Curty (33) er profesjonell tryllekunstner, opprinnelig fra Brasil, nå bosatt i Re sammen med kona Justina og sin nyfødte datter Solveig Marie.

– Det er mange flotte, gamle norske navn. Solveig er nesten som et indianernavn, veien til sol. Et navn liknende det jeg ville valgt i Brasil, men nå bor vi i Norge og ho må ha et ekte, norsk navn.

Trylla på gata i Brasil

Den lille jenta kan glede seg til en fri oppvekst i naturskjønne omgivelser på Øvre Bagstevold gård. Sjøl vokste Curty opp på 15 kvadratmeter sammen med storfamilien, midt i storbyen.

151215_Tryllekunstner_1

MAGISKE HENDER: Trylletriksene kommer tett i tett når Guilherme Curty (33) setter i gang. Foto: Stian Ormestad.

Han rømte og ble en gategutt, som reiste fra by til by.

–  Jeg solgte sigaretter for å tjene til livets opphold. Så solgte jeg bøker, pussa sko, og mye mer – men etter hvert lærte jeg meg noen trylletriks.

Hver gang han kom til en ny by, reiste han til brannstasjonen eller politistasjonen. Der var det store, sterke mannfolk som trengte mye mat, tenkte guttungen. Mot å vise fram triks, fikk han litt mat av dem.

151215_Tryllekunstner_6

KREATIV KAR: Curty lager, reparerer og tenker ut stort sett alle rekvisitter og triks sjøl. Foto: Stian Ormestad.

– En etablert tryllekunstner så meg på gata, og så talentet mitt. Da fikk jeg kontakter i en etablert trylleklubb. Det var viktig å få innpass i et sånt miljø. Husk på – dette var før internett med YouTube. Da var det ikke så lett å få vist seg fram.

Har store planer for tryllelåven i Re

Med livet mer på stell, begynte han å jobbe i turistnæringa. Som resepsjonist på et motell møtte han ei norsk jente som ikke ville reise hjem til Norge uten ham. Ferieflørten ble ikke til ekte kjærlighet, men Curty ble glad i Norge.

Her traff han etter hvert en ny flamme, som var ekte vare. De har nå stifta en liten familie på Øvre Bagstevold gård.

151215_Tryllekunstner_5

KALDT I NORGE: Den store forskjellen på å kjøre trylleshow i Norge og Brasil, er at det er kaldt i Norge. Derfor har Curty bygd om et trykkluftbor for å banke ned teltstenger til sirkusteltet i tælan. Foto: Stian Ormestad.

På det gamle småbruket i Re er Curty i gang med å innrede låven til en tryllelåve. Han har store planer, se mer av det i videoklippet i toppen av saken.

Allerede til helga, lørdag 19. desember klokka 18.00, kan du oppleve vår nye lokale tryllekunstner på Revetal. Curty setter opp telt og byr inn til forestilling, der han skal trylle fram sjølvaste julenissen.

Også under Re middelalderdager i februar 2016 skal han underholde med sine magiske triks.

151215_Tryllekunstner_3

LOKALAVISA KOMMER TIL NYTTE: Ei gammel ReAvisa gjør nytta si i verkstedet. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også denne: – Bli med inn i fotolåven i Re!

, , ,