Hof sier ja til Holmestrand

151215_Hof

VI ELSKER HOF: Innbyggerinitiativet samla nesten 800 underskrifter for folkeavstemning – over halvparten av antall stemmer avlagt i høstens lokalvalg i Hof. Foto: Stian Ormestad.

HOF: Kommunestyret i Hof sa i kveld ja til Holmestrand med 15 mot to stemmer.

Det betyr at Re kommune får en litt større nabo i nord – med navnet Holmestrand, sammenslått av Hof og Holmestrand.

Fram mot kommunestyremøtet 15. desember 2015 var det samla nærmere 800 underskrifter for folkeavstemning. Kravet ble avvist av det store flertallet av folkevalgte i Hof, unntatt Felleslista Rødt/MDG sine to representanter.

De stemte for folkeavstemning og i mot kommunesammenslåing.

– Vi er skuffa over at innbyggerinitiativet ikke blir tatt hensyn til. Over halvparten av antall stemmer som ble avlagt ved høstens lokalvalg i Hof hadde skrevet under oppropet, forteller Maren Njøs Kurdøl (Rødt).

– Vi visste at vi var i mindretall angående spørsmålet om kommunesammenslåing, men mener at vi har flertallet av folket med oss på kravet om folkeavstemning.

De forteller at både de som er for og de som er i mot kommunesammenslåing har skrevet under, med et ønske om et folkelig forankra ja eller nei til kommunesammenslåing.

– Det er trist at et nytt kommunestyre skal legge ned Hof kommune, mener Anne Katrine Westbye (MDG).

Tidligere har de to uttalt til ReAvisa at de heller ville se mot Re, som et godt demokratisk eksempel på et folkelig forankra ja og nei til kommunesammenslåing.

Både da Ramnes og Våle ble slått sammen til Re etter et folkets ja-flertall i folkeavstemning i 1999, og i høstens folkeavstemning med nei-flertall mot at Re blir en del av en større kommune i nordre Vestfold.

151215_Hof_2

SKUFFA: Anne Katrine Westbye (MDG) og Maren Njøs Kurdøl (Rødt) mener de har flertallet av innbyggerne i Hof med seg i kravet om en folkeavstemning. Flertallet av de folkevalgte avviste kravet. Foto: Stian Ormestad.