Vestfold blad er historie

I fjor høst stoppa Vestfold blad sin distribusjon i Re. Et halvt års tid senere er avisa historie.

Etter oppstarten i 2010 har avisa gått med et samla tap på rundt 12 millioner kroner. I mars 2014 er det over og ut, melder Vestfold blad i denne saken på egen nettavis.

I september i fjor gjorde avisa noen grep for å spare penger, og da ble Re og noen flere kommuner droppa i distribusjonen. Det var i realiteten begynnelsen på slutten.

Det er Lundquist Media som har kjøpt opp Vestfold blad. Selskapet gir ut gratisaviser i flere byer, deriblant Tønsberg. Nå blir Vestfold blad til Byavisa Sandefjord.

Ellers dominerer Amedia i dagspressen. Alle abonnement-avisene i byene rundt Re har samme eier etter at A-pressen kjøpte Edda media i 2012. Det vil si Tønsbergs blad, Gjengangeren i Horten og Jarlsberg avis i Holmestrand, med flere aviser i Vestfold og totalt over 70 i hele landet.

I flere år kom flere gratisaviser i postkassene i Re, med Byavisa Tønsberg og Vestfold blad i tillegg til den lokale ReAvisa. Etter hvert som tida har gått, er det bare ReAvisa igjen.

Det er ikke lett å drive ei gratisavis på fylkesnivå, men i Re er framtidsutsiktene lyse for ei ultralokal avis: ReAvisa har gått med overskudd siden første utgivelse i 2008.

I tillegg er det økonomiske grunnlaget for den sjuende årgangen av ReAvisa bedre enn noen gang tidligere, spesielt med stor vekst i annonseinntektene på nett i 2014.

ReAvisa er ei uavhengig avis heleid av Stian Ormestad mediaproduksjon som driver flere nettsider, tilbyr det aller meste av pressetjenester- og produksjon, undervisning, med mye mer.