Bli med inn i det nye biblioteket på Revetal!

ÅPENT BIBLIOTEK: Det nye Re folkebibliotek blir åpent i flere betydninger av ordet. Lånekortet virker som nøkkelkort, så folk kan møtes her fra morgen til kveld – også utenom vanlige åpningstider. Det blir også åpent i mellom etasjene, uten strengt avskilte avdelinger og avlukker. Her ser vi folkevalgte og administrasjon på befaring i kveld, siste onsdag i august 2018. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: I kveld var ReAvisa med på den første befaringen i det nye Re folkebibliotek på Revetal. Se bildene fra bygget som nå begynner å ta skikkelig form.

Bakgrunn: Her skal det bygges et nytt folkebibliotek!

FASADEN: Sett fra rundkjøringen ved bensinstasjonen. Foto: Stian Ormestad.

FASADEN: Sett fra nord-øst. Folka på bildet står ved hovedinngangen. Foto: Stian Ormestad.

HOVEDINNGANGEN: Her kommer man inn i et stort rom uten etasjeskiller, men full høyde gjennom alle tre etasjer. Foto: Stian Ormestad.

HØYT UNDER TAKET: – Her håper jeg folk kommer inn og bare tenker «WOW!» og føler at de kommer inn i kunnskapens høyborg her i Re, forteller kultursjef Ida Johre til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

VISER FRAM TEGNINGENE: Hovedutvalgsleder og arkitekt forklarer hva som skal være i første etasje: Kafe, aviser og blader og et stort «borgerbord» med plass til massevis av mennesker, i tillegg til sittebenker langs vinduene. Her kan folk møtes for en prat, – dette blir ikkeno’ gammaldags hysj-hysj-bibiotek! Foto: Stian Ormestad.

KAFEEN: Her kommer kafeen i 1. etasje, rett ved hovedinngangen til biblioteket. Foto: Stian Ormestad.

FARGEVALG: – Det blir lune farger overalt. Det eneste som blir hvitt, er taket. Det eneste som blir svart, er kultursalen «black box» i ungdomsetasjen. Foto: Stian Ormestad.

UNGDOMSETASJEN: Andre etasje blir ungdomsavdeling med muligheter for å henge og slenge, etter ønske fra Ungdommens kulturråd og Barne- og ungdomsrådet. Det blir stoler og andre innretninger for å sitte og ligge, det blir flere grupperom, og det blir en egen kultursal: Black box. For et moderne bibliotek er så mye mer enn bare bøker. Foto: Stian Ormestad.

BLACK BOX: Et stort svart rom med scene, som blir rigga klart med lyd og lys. Dette er kultursalen, kalt «black box», som kan romme 80 personer til konserter, forestillinger eller film. Foto: Stian Ormestad.

OPP I HØYDEN: Kultursjef og rådmann sjekker ut toppetasjen. I tredje etasje blir det både barneavdeling og voksenavdeling. I barneavdelingen vil det være bokhyller helt ned til gulvet, og det blir en egen middelalderavdeling for de minste der de kan klatre og leke i en liten middelalderborg. Voksenavdelingen får utsikt til rundkjøringen ved bensinstasjonen. Foto: Stian Ormestad.

UTSIKT: Fra toppetasjen, mot nord-vest. Foto: Stian Ormestad.

UTSIKT: Fra toppetasjen, mot nord. Foto: Stian Ormestad.

– ALT VI MANGLER ER NOEN GODE LENESTOLER! Her kan folk møtes for en prat – og ha full oversikt over alle som kommer og går på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

RAMLER PÅ PLASS: Re-ordfører Thorvald Hillestad liker det han ser. – En stor applaus til arkitektene som tryller fram dette fantastiske biblioteket! Foto: Stian Ormestad.

TERRENGET STEMMER MED KARTET: Kommunalsjef, arkitekter, bibliotekssjef og hovedutvalgsleder. Foto: Stian Ormestad.

TRAPPER OPP: Med ei trapp i trappa blir bibliotekssatsinga i Re trappa skikkelig opp med nytt bibliotek i sentrum. Foto: Stian Ormestad.

LOKALE LEVERANDØRER: Stålprofil på Revetal har tidligere levert stålelementer til blant annet Operabygget i Oslo – og nå biblioteket på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

FLERE LOKALE LEVERANDØRER: Hovedentreprenøren Veidekke AS knytter som vanlig til seg flinke folk fra det lokale næringslivet når de bygger på Revetal. Fra før av har Veidekke bygd både helsehus, ungdomsskole og flere leilighetsbygg på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

LYST OG TRIVELIG: Disse «utstikkene» sørger for lys og kanskje blir det også en koselig liten arbeidskrok? Øst-delen av bygget har store vindusflater fra bånn til topp. Veggen mot vest er også glass. Resten av bygget slipper inn lys på flere kreative vis. Foto: Stian Ormestad.

LITTERATUR: De første orda er både skrevet og lest i det nye biblioteket. Foto: Stian Ormestad.

IMPONERT! Dette blir en stor og flott møteplass på Revetal, rett ved busser, skole, helsehus, med mer. Et bygg som kommer til å fylles med liv, fra morgen til kveld. Foto: Stian Ormestad.

FERDIG VED ÅRSSKIFTET: Biblioteket skal etter planen åpne på Revetal etter en flyttesjau fra Brår til Revetal utpå nyåret 2019. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra første befaring i det nye biblioteket.

Les mer om møteplasser i Re.

,