Disse har stålkontroll på familiebedriften

MILJØFYRTÅRN: Stålprofil er blitt sertifisert som et Miljøfyrtårn. Nærmest kamera ser vi Fredrik Thorin (45) og Øyvind Thorin (43), videre noen av de totalt 15 ansatte, og nest lengst til venstre Rolf Thorin (74) som starta bedriften på Revetal for 34 år siden. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Vi har nok gjort mye rekti fra før av, men det er fint å få et synlig bevis på det, sier Fredrik Thorin ved Stålprofil AS under overrekkelsen av Miljøfyrtårn-utmerkelsen. Familiebedriften har holdt til på Revetal i snart 35 år.

Dette kunne du lese først i ReAvisa, august 2018 – last ned gratis!

Rolf Thorin (74) starta Stålprofil AS i 1984, i ei lita brakke sånn cirka der PEC-bygget ligger i dag. I 1987 flytta de inn i dagens lokaler, som etter den tid er blitt bygd på og oppgradert flere ganger.

Det har gått fra ei lita brakke og noen telt, til nærmere 4.000 kvadratmeter under tak i dag.

Stål fra Revetal i Opera-bygget, IKEA og sjukehuset i Tønsberg

HØY MIMREFAKTOR: Ordfører Thorvald Hillestad og Stålprofil-grunnlegger Rolf Thorin hadde litt av hvert å mimre om da overrekkelsen ble feira med kaffe og kake. Foto: Stian Ormestad.

Rolf er fortsatt daglig leder, med god hjelp av sine sønner Fredrik og Øyvind. Familiebedriften går så det suser, i et marked som ellers er dominert av store, utenlandske giganter. Stålprofil er en av de få siste privateide grossistene igjen i bransjen her til lands.

– Det at vi har ei stødig hand på rattet, godt planta her på Revetal med lokal tilhørighet, og en god drift gjennom snart 35 år, gjør det trygt for både ansatte og kunder. Og med Miljøfyrtårn-plaketten på veggen, vil det kanskje åpne seg enda flere dører, tror Fredrik.

Mange dører er allerede åpnet. Stålprofil har levert til kjente bygg som Operaen i Oslo, Statoil-bygget på Fornebu, IKEA på Slependen, sjukehuset i Tønsberg, med mer. Du ser produkter fra Revetal på ventilasjon, pipehatter og beslag på små og store bygg – og signalbygg – over hele Østlandet.

FAMILIEBEDRIFT: Pappa Rolf er daglig leder og styrer butikken sammen med sønnene Øyvind Thorin (43) og Fredrik Thorin (45). Foto: Stian Ormestad.

Stålprofil er grossist, forhandler og produsent. Kundene er blikkenslagere, taktekkere, ventilasjonsmontører, ventilasjonsentreprenører og byggevarekjeder.

Mye av det som er formalisert gjennom Miljøfyrtårn-sertifiseringen, må til for å hevde seg i dagens marked.

Alltid hatt fokus på helse, miljø og sikkerhet

– Vi har nok gjort mye rekti fra før av, men det er fint å få et synlig bevis på det, sier Fredrik. – Nå har vi fått det formalisert, så vi har noe konkret å forholde oss til – det ligger jo en forpliktelse i å fortsette i samme ånd, også veit kundene våre at det er på stell.

– Det er rett og slett en bekreftelse på at vi har gjort og gjør mye rekti, sier Øyvind – som forteller at det ikke har vært en stor snuopperasjon i forkant av sertifiseringen.

– Det gikk egentlig helt greit. Vi har alltid hatt fokus på helse, miljø og sikkerhet.

– Den lille tida og kostnaden ved å få dette på plass, er det vel verdt, mener Fredrik, Øyvind og grunderen fra starten av, pappa Rolf, til ReAvisa.

En av de første som satsa på industri på Revetal

HØYTIDELIG OVERREKKELSE: Ordfører Thorvald Hillestad liker veldig godt å gjøre stas på det lokale næringslivet. Spesielt når det gjelder å dele ut diplom i glass og ramme til nye Miljøfyrtårn i Re. Foto: Stian Ormestad.

Mimrefaktoren gikk i taket da ordføreren, som overrakte diplom i glass og ramme, og grunder Rolf tok en prat over kake og kaffe etter seansen var unnagjort.

– Du veit, Rolf var en av de første som satsa på industri på Revetal, og han var med det med på å få skikkelig fart på sakene, forteller Thorvald. Og nå følger sønnene opp med en av mange veldrevne familiebedrifter her i Re.

Stålprofil sysselsetter totalt 15 ansatte på Revetal, som primært dekker Vestfold, Buskerud og Telemark. De har også en avdeling i Kristiansand, Stålprofil Sør AS, som dekker Aust-Agder og Vest-Agder.

Dette er alle miljøfyrtårn i Re:

  • ALT installasajon
  • Gran VVS
  • Meny Revetal
  • Princess Revetal
  • Vinmonopolet Re
  • Re videregående skole
  • Mester Grønn Re-torvet
  • Stålprofil

Dette kunne du lese først i ReAvisa, august 2018 – last ned gratis!

Les mer om næringslivet i Re.