Mistenkelig røyklukt i flere dager – dette var årsaken:

BÅL: Noen har tent opp bål ved gapahuken, men det var ikke godt nok slokka og brannen har spredd seg ned i den tørre bakken etter årets rekordvarme tørkesommer. Foto: VIB.

KJØNNERØDVANNET: En observant nabo har stussa på røyklukt ved Kjønnerødvannet i flere dager. Et tre som deisa i bakken avslørte brannen som har ulma i skogbunnen lenge. I ettermiddag fikk brannmannskap slokka brannen.

Torsdag 30. august klokka 16.42 rykket brannmannskapene fra stasjon Kopstad ut etter melding om brann ved Kjønnerødvannet.

BRANN I SKOGBUNNEN: Det har ulma og brent i flere dager, dypt ned i skogbunnen ved Kjønnerødvannet. Foto: VIB.

Har brent dypt ned i skogbunnen

– Det har høyst sannsynlig vært et bål ved en gapahuk på stedet som over tid har ført til at ilden har gått dypt ned i den tørre skogbunnen, rundt femti meter nord-øst for Kjønnerødvannet, sier brannmester Jardar Aftret.

– En beboer i området forklarte oss da vi kom at han i flere dager har kjent antydning til røyklukt, uten at han kunne se eller finne hvor det kom fra.

Et velta tre avslørte brannstedet

I ettermiddag knaka det skikkelig i skogen. Det var et tre som deisa i bakken, da det som holdt røttene var brent helt bort.

Det gjorde at den observante naboen kunne lede brannmannskapene til rett plass for å slokke. Og det fiksa de kjapt:

– Vi har slokka brannen og er straks på retur, melder Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) sin Facebook-side i 18.00-tida.

– Den observante naboen er snill og skal ta en sjekk senere i kveld, forteller brannmesteren.

Les flere saker fra politiloggen i Re.