Her blir ballongselgerne bedt om å fjerne seg fra Revetal

IKKE ØNSKET: Heliumballonger er ikke ønsket på 17. mai i Re, både på grunn av forurensingen de utgjør og sløsingen med heliumsgass – som er en knapp og viktig ressurs. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Vedtaket i kommunestyret gjør det ulovlig å selge heliumballonger på offentlig grunn. Men ett par selgere hadde neppe fått det med seg.

Bakgrunn: I år blir det ikke salg av heliumsballonger på 17. mai.

Tross forbudet, ble det både solgt og kjøpt noen få ballonger før selgerne pakka sammen og reiste videre på oppfordring fra 17. mai-vaktene på Revetal.

– Det vil jo ikke ta seg ut å jage ballongselgere på den store dagen

Mest sannsynlig reiste de til Andebu, der Sandefjord kommune ikke har fatta et likende vedtak så langt ReAvisa har fått fortalt.

I Andebu var det tett med ballongselgere i år, – også vi som aldri har hatt en eneste ballongselger før!, forteller en ReAvisa-leser.

Våre folkevalgte sa, da de vedtok forbudet, at selgerne måtte få god greie på forbudet på forhånd, så de ikke bare dukka opp – som de faktisk gjorde.

Det vil jo ikke ta seg ut å jage ballongselgere på den store dagen, foran barn og familier, mente Heming Olaussen (SV), som fremma forslaget sammen med Tove Øygarden (H).

Men sånn ble det, dessverre.

Helt unødvendig forsøpling og sløsing

Bakgrunnen for interpellasjonen fra gruppelederne fra Høyre og SV var følgende argumentasjon:

– Ballongene representerer en helt unødvendig forsøpling som det er lett å få slutt på. Dessuten kan selve heliumsgassen med fordel brukes til langt viktigere formål enn i ballonger.

Et enstemmig kommunestyre er helt enig.

Sjekk alle bildene fra 17. mai-feiringa i Re – oppdateres!

,