Sang, latter og en liten tåre i øyekroken – SE VIDEO!

REVETAL: – Sang kan gjøre deg veldig glad, men noen ganger gråter man litt, forteller barnehagebarna som synger sammen med de eldre på Re helsehus. SE VIDEO OVER!

Last ned ReAvisa mars 2018 – gratis!

Det er allerede mye som skjer på Re helsehus, med generasjonssang, visekor, musikk-kafe, den kulturelle spaserstokken, med mye mer.

MUSIKKGLEDE PÅ TVERS AV GENERASJONER: Brår barnehage og beboere på Re helsehus utgjør koret. Foto: Stian Ormestad.

Nå har kulturkoordinator Gro Hansen fått innvilget en søknad om å bli med på «Krafttak for sang», et 3-årig prosjekt finansiert av Kulturdepartementet, skreiv ReAvisa om i mars-avisa.

Mer hygge, mindre medisiner

– Dette vil gi oss større kompetanse på sang i eldreomsorgen. Bedre humør, bedre helse og mindre medisiner for å roe ned, er noe av gevinsten, forteller Gro til ReAvisa.

– I denne forbindelse skal «REsonans Visekor» være med på en storsatsing på sang for alle kor og institusjoner i hele Norge. Vi har fått tildelt tre barnevennlige sanger som vi skal øve inn sammen med Brår barnehage.

Dermed smeltes krafttak-prosjektet sammen med generasjonssang-prosjektet i Re.

Sang og musikk kan gi bedre humør, bedre helse og mindre medisinbruk.

LILLE PETTER EDDERKOPP: Barna kan sangene og bevegelsene helt utenat. Foto: Stian Ormestad.

Sist fredag ble det med ReAvisas hjelp filma en sekvens som skal være med i den landsdekkende filmen om “Krafttak for sang”.

Se video i toppen av saken!

Kort om «Krafttak for sang»:

  • «Krafttak for sang» mener at sang og musikk kan brukes til nesten alt; fra metodisk språktrening, og effektivisering av arbeidshverdagen, til kunstneriske, dyptgripende møter mellom mennesker.
  • Krafttak for sang er finansiert av Kulturdepartementet, og har tverr-politisk støtte for sitt arbeid med å styrke sangtradisjoner- og sangglede landet rundt.
  • I samarbeid med våre mange partnere utvikler vi kurs, konferanser, ressursbanker og programmer.
  • Målet er å fremme sangens mange bruksområder, og gjøre det lettere for alle å synge mer i hverdagen!
  • I Re blir prosjektet også smelta sammen med generasjonssang-prosjektet. Barnehage-barn og eldre skal synge sammen i felles musikalsk glede på tvers av generasjonene.

Kilde:
Krafttakforsang.no og Re helsehus.

KULTURKOORDINATOR: Gro Hansen forteller at det blir ekstra liv på Re helsehus med barnehagebarn på besøk. Foto: Stian Ormestad.

Last ned ReAvisa mars 2018 – gratis!

Les mer om Re helsehus.

Les mer om kultur i Re.

, ,