– Bli med på årets viktigste søndagstur!

BØSSEBÆRERE: Hovedutvalgsleder Tove Øygarden informerer her 8. klassingene ved Revetal ungdomsskole om årets TV-aksjon. Foto: Re kommune.

RE: Hvert år gjør 8. klassingene ved Revetal ungdomsskole en stor innsats som bøssebærere, men det trengs flere frivillige – blir du med på årets viktigste søndagstur?

Les også: Re på toppen i TV-aksjonen – igjen!

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år er datoen søndag 22. oktober.

Re har vist seg som den mest gavmilde Vestfold-kommunen år etter år.  

BØSSEBÆRERE: Slik ser det ut når reinger forbereder årets viktigste søndagstur. Foto: Stian Ormestad.

Stor innsats fra 8. klassingene

Hovedutvalgsleder Tove Øygarden har allerede vært på Revetal ungdomsskole for å informere om årets TV-aksjon, og det som blir kalt årets viktigste søndagstur:

Hvert år gjør 8. klassingene ved Revetal ungdomsskole en stor innsats som bøssebærere, men det trengs flere frivillige.

I fjor var det for første gang litt for få bøssebærere, så noen bøssebærere måtte gå flere ruter enn planlagt for å dekke hele Re, forteller Re-ordfører Thorvald Hillestad til ReAvisa: 

– For å få en god oversikt vil vi gjerne at alle som vil bidra kan henvende seg til servicetorget på kommunehuset, helst innen fredag 7. oktober.

– Vi trenger både folk med bil og folk som vil ta beina fatt. Vi trenger totalt 50 sjåfører og 70 – 80 bøssebærere.

EN GOD SAK: Tor Andreas Aartun (29) fra Revetal gikk i fjor en søndagstur for en god sak. Foto: Stian Ormestad.

– Pengene går til en veldig viktig sak!

I tillegg til oppfordringen til bygdefolket, vil ordføreren henvende seg til lag og foreninger.

– Erfaringene er at mange vil hjelpe til, men da det var mer enn nok frivillige for to år siden, ble det litt for få i fjor. Derfor er det viktig å begynne litt tidlig for å få kabalen til å gå opp.

– Gode forberedelser er viktig, sånn at vi sørger for at bøssebærerne oppsøker alle kriker og kroker av kommunen vår.

Og til sjuende og sist går pengene til en veldig viktig sak, understreker ordføreren:

– Vi mister snart en hel generasjon med folk på flukt fra krig og elendighet, der barna går glipp av skole. Det er viktig å gjøre det vi kan for at det ikke skal skje.

LØP FOR TV-AKSJONEN: Disse Solerød-elevene løp til inntekt for TV-aksjonen i fjor. Også i år planlegges det kreative innsamlinger i skolene i Re. Foto: Privat.

I forkant av TV-aksjonen setter ordføreren seg ved telefonen og ringer rundt til næringsdrivende i Re og samler inn bidrag fra det lokale næringslivet.

Også her har Re tronet suverent på toppen av statistikken.

BEST – IGJEN? Re viser seg som den mest gavmilde kommunen i Vestfold, år etter år, forteller ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

TV-aksjonen presenteres slik på egen nettside:

«Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser».

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Les mer om TV-aksjonen.

,