Denne karen utvider fra briller til burger på Revetal

TRAVEL MANN: Sven Erik Hatleskog har nok å finne på, og får enda mer å finne på framover. Nå vil 53-åringen drive med både smykker, briller og burger på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Sven Erik Halteskog driver allerede god butikk på Re-torvet med C)optikk og Gullfunn. Nå hopper han ut i enda en bransje: – Revetal skal få den flotteste Burger King-restauranten i hele verden!

Sven Erik Halteskog (53) er bosatt på Eik, og har drivi butikk på Re-torvet siden 2003. Da starta han opp en optiker-butikk, som i dag er C)optikk og Gullfunn.

Snart får han også ansvaret for franschise-drift av Burger King, en verdensomspennende fastfood-kjede.

Dermed vil han drive med både burger, briller og smykker på Revetal. 

– Det blir spredning i sortimentet, ja. Men det går ut på det samme: Salg og service, sier Sven Erik til ReAvisa.

«Indrefileten» på Revetal

Kjøpmenn og sentrumutviklere Sjur Gran og Martin Gran står for bygningen, mens Sven Erik skal drive restauranten.

– Vi har snakka om Burger King på Revetal lenge. Det var Sjur Gran sin ide i første runde, og jeg hang meg på fra og med andre runde, forteller Sven Erik. – Jeg var sulten på nye utfordringer, så jeg sa selvfølgelig ja.

Ved den sørvestlige rundkjøringa på Revetal, på andre siden av veien for bensinstasjonen og kommunehuset, blir det snart drive-in og double whopper. 

Dette er ei tomt som er blitt beskrevet som idrefileten på Revetal.

– Ho hjemme ble ikke særlig imponert av at jeg skal drive med enda mer enn jeg allerede gjør, men jeg fikk innvilga en slags halvhjerta godkjenning til slutt. Men med den beliggenheten – midt på Revetal, ved Bispeveien – og med drive-in, ja da må man ha trua.

– Sjøl ho hjemme har fått trua nå!

Satser alt på Revetal

Sven Erik vil ikke karakterisere seg som en grunder, men heller kjøpmann eller kremmer. Han elsker å jobbe med salg og markedsføring, like mye som han elsker å jobbe med mennesker.

Og etter hvert er han også blitt en viktig aktør i sentrumsutviklingen på Revetal, med flere jern i ilden.

53-åringen har drivi butikker flere andre steder, men har solgt unna alt annet for å konsentrere seg om Revetal. Her synes han det er mest moro å drive, som en av flere aktører i en rivende sentrumsutvikling.

– Hvorfor Revetal?

– Det er et fantastisk skyv her, og det er veldig spennende å være med på – så det ga seg sjøl. 

– Jeg har drivi i Horten i 20 år, for eksempel, og jeg ser store forskjeller. Det gjøres mye riktig i Re, og det er veldig moro å være med på – det gir meg det lille ekstra for å stå på enda mer og jobbe enda hardere.

Den ekstra energien har trengtes i en lang Burger King-prosess der mange skal mene noe før ting går i orden. Det har vært mange møter og en grundig sjekk av Revetal.

– Så jäkla mycke trafik!

Burger King fant tilslutt ut at Revetal var et sted å satse på, etter å ha plotta inn trafikkmålinger, innbyggertall og avstander inn i sine systemer.

Da de høye herrer i Burger King Norden kom for å sjekke ut Revetal, gikk trafikken tett på Bispeveien. Den svenske toppsjefen skal visstnok ha sagt noe slikt:

– Så jäckla mycke trafik! Vad har ni her gjort fornått?

Det er Martin Gran, kjøpmann og sentrumsutvikler, som gjenforteller sitatet på godt svorsk. Også når ReAvisa inspiserer Burger King-tomta går trafikken tett inn mot rundkjøringene.

Serverer første burger neste sommer

Det blir en 400 kvadratmeter stor restaurant med drive-in. Den flotteste i verden, mener Sven Erik – som har en tett dialog med svenske arkitekter i Burger King-apparatet.

Sven Erik anslår at det trengs 20 ansatte, alt fra restaurantsjef til ekstrahjelper, heltidsansatte og deltidsansatte. 

Åpningstidene ser ut til å bli fra ti på formiddagen til ti på kvelden hver dag, sju dager i uka.

Det er planlagt et bygg der fastfood-restauranten vil legge beslag på en del av nybygget. Derfor jobbes det for å lande flere leietakere til resten av bygget, forteller Martin Gran.

Han ser for seg et signalbygg der langtifra hele tomta er bebygd, men heller godt med grøntarealer og sitteplasser rundt bygget. En luftig bebyggelse som åpner sentrum opp mot Bispeveien, der folk får lyst til å stoppe og ta seg en strekk på beina – og en burger.

Alt det kommer an på nå, er når resten av bygget blir fylt opp – og dermed også om det blir byggestart til høsten som planlagt. I så tilfelle vil Burger King være i drift på Revetal neste sommer.

BYGGER: Revetal invest ved Martin Gran bygger bygget som skal huse Burger King og noen flere leietakere. Når alle avtaler lander, avgjør når byggestart blir. Målet er å ha alt klart til første burgerbestilling før neste sommer. Foto: Stian Ormestad.