Voldsomme tordenbyger over Re – igjen

REVETAL: Jordbærselgeren på Revetal måtte ta beina fatt og søke ly på bensinstasjonen, mens jordbærkasser, bord og telt blåste utover Revetal sentrum.

Les også: Hvit bakke flere steder i Re – er det jul eller juli?

Denne sommeren har vært prega av flere kraftige og veldig lokale tordenbyger, av og på. Så også tirsdag ettermiddag 12. juli.

Vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen forteller at det er ingenting uvanlig med det:

– Et sånt vær som du beskriver er mer eller mindre vanlig på Østlandet om sommeren.

– Men vi har hatt tordenvær med haglbyger over Re, mens folk i Tønsberg på den ene sida og Holmestrand på den andre sitter på terrassen og soler seg hele dagen?

– Når det gjelder såpass lokale byger, er noen heldige og andre mer uheldige. Dere i Re er kanskje blant de uheldige denne sommeren, sier Bentsen.

I Re har meteorologisk institutt en målestasjon i Ramnes.

– Ingen av stasjonene våre har registrert foreløpig hvor mye nedbør som har kommet, men tallene kommer utover kvelden. Det vi ser er at en tordenbyge kommer fra nordvest og legger seg over dere.

Det er nok en gang lokale og kraftige tordenbyger det er snakk om, men denne gangen skal hele Vestfold få det ganske javnt fordelt.

Været fortsetter utover ettermiddagen, men skal gå over utover kvelden.

– Det kommer fortsatt til å bli noen regnbyger, men været roer seg betraktelig. Tordenværet er på sitt kraftigste nå, beroliger Bentsen klokka kvart på seks på kvelden.

På Revetal gikk det fra en vanlig sommerdag med jordbærsalg ved rundkjøringa, til noe helt annet – på sekunder.

Jordbærselgeren fikk søke ly inne på bensinstasjonen, mens lyn og torden braka og regnet hølja ned. Etter hvert hamra hagl i bakken.

I det voldsomme været blåste hele salgstanden avgårde. På den andre siden av veien havna teltduken som ble tatt av vinden. Jordbær lå utover asfalten.

– Det blir rydda opp nå, forteller betjeningen på bensinstasjonen som tok vare på den forblåste, gjennomvåte jordbærselgeren mens det sto på som verst.

brann_kirkevoll

BRANN I TRAFO: I Kirkevoll-feltet i Våle slo det ned i en trafo, med påfølgende brann og strømbrudd for flere strømkunder i området, samme kveld. Foto: VIB.

I Kirkevoll-feltet i Våle slo det ned i en trafostasjon som tok fyr i ettermiddag. Strømmen ble borte noen timer i forbindelse med slokking av brannen.

– Naboer på stedet opplyser til oss at lynnedslaget har ført til følgeskader på løst elektrisk utstyr, men heldigvis ingen branner, forteller brannmester Erik Løken på Vestfold interkommunale brannvesens Facebook-side.

Det var rett før klokka 1830 at nødetatene meldte om utrykningen til Askeveien.
– Flammer og mye røyk, melder politiet i Vestfold på Twitter.

Ifølge Skageraks avbruddskart er 72 strømkunder uten strøm. En nabo forteller til ReAvisa at de har fått beskjed om at strømmen blir borte noen timer.

– Mulig dieselagregat blir henta hvis det er store skader, har nabolaget fått opplyst.

Les også: Hvit bakke flere steder i Re – er det jul eller juli?


 

– ANNONSE –

,