Fløy av veien over «himmelspretten»

HØY FART OVER HIMMELSPRETTEN: Bilen havna langt fra veien etter utforkjøringa på Kåpeveien i natt. Foto: VIB.

Politiet tok beslag i førerkortet til den unge mannen bak rattet på bilen som endte langt utafor veien.

Les papiravisa på nettavisa mai 2024 – gratis!

Her finner du avisa – sjekk hvor i Re og omegn.

– Årsaken til uhellet er trolig litt for høy hastighet. Ingen synlige skader, men de involverte kjøres akutten for nærmere sjekk, melder Politiet i Sør-Øst.

Både bilfører og passasjer er gutter i tenåra. – Sak opprettes og det er beslutta førerkortbeslag.

17 meters flytur

Det var klokka 01.25 natt til lørdag 25. mai 2024 at alle nødetater rykket ut til Kåpeveien mellom Revetal og Undrumsdal. Det var etter eCall fra et kjøretøy.

– Bilen har kjørt av Kåpeveien ved «himmelspretten» og fløy cirka 17 meter gjennom lufta før den havna 25 meter lengre inn i skogen, forteller underbrannmester Marius Eriksen.

– Det har gått nærmest usannsynlig bra, de i bilen framsto som uskadd. Bilen har ikke treffi annet en busker på ferden.

Ulykkespunkt

– Andre trafikanter hadde stoppa og sett til de involverte før vi som første nødetat var på stedet, sier underbrannmesteren. Dette er en ny ulykke i en lang rekke på samme sted, og den andre på kort tid: 21. april frontkolliderte to biler og fire personer ble kjørt til sjukehus.

Meldingen til 110-sentralen kom automatisk fra bilen via eCall, som utvikla for å spare dyrbare sekunder i en trafikkulykke. Ved ulykke ringer systemet i kjøretøyet det europeiske nødnummeret 112, som i Norge vil rutes til brannvesenets 110-sentraler.

Data fra kjøretøyet, som tidspunkt, posisjon, type kjøretøy, og så videre, overføres. Taleforbindelse etableres mellom kjøretøyet og nødmeldesentralen. Kjøretøyets nøyaktige posisjon angis.

Les også: Foreslår å droppe ungdomshus på Revetal – igjen.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk flere hendelsesnyheter i Re.

,