Re VGS-elever overrekker en million kroner: – Et stort engasjement på hele skolen

PROSJEKT PERU: Årets innsamlede midler overrakt Prosjekt Peru, fra venstre ansattrepresentant Linn M. Schistad, leder av Peru-komiteen Benedikte Brudvik, medlemmer Lisbeth Roso, Heidi Homb og Nina Zivanic, leder for Prosjekt Peru Jan Gusland, tolk Aina Gudvangen og økonomiansvarlig Trond Manvik. Foto: Re VGS.

På vegne av skolene som støtter Prosjekt Peru, overrakk komiteen ved Re videregående skole en million kroner til representanter for Prosjekt Peru.

Les papiravisa på nettavisa mai 2024 – gratis!

Her finner du avisa – sjekk hvor i Re og omegn.

Gjennom skoleåret som snart er over, har elever fra Re, Thor Heyerdahl, Holmestrand, Melsom og Voss videregående skoler jobba og hatt aktiviteter som samler inn penger til barnehjemmet i Monsefú, Peru.

Den største inntektsbringende aktiviteten på skolene er Perudagen, der elever jobber inn en dagslønn til prosjektet.

Et stort engasjement

VIKTIG PROSJEKT OVER MANGE ÅR: Prosjekt Peru gir Re VGS-elevene et innblikk i hvordan det er å vokse opp i andre kår, på en annen kant av verden. Nå åpnes det igjen opp for å reise til barnehjemmet i Peru. Foto: Re VGS.

På Re videregående skole jobba elevene i år inn 273.060 kroner. I tillegg kommer inntekter fra pantebokser som er plassert ut på skolen og kakesalg. I år hadde også komiteen vaffel- og kakesalg, samt loddsalg på internasjonal dag.

Pengene som samles inn av skolene går uavkorta til barnehjemmet i Peru. Det er ingen administrative kostnader knytta til prosjektet, forteller Re VGS på sine nettsider.

Perukomiteen ved Re VGS opplever et stort engasjement for prosjektet. Det er blitt informert godt og det er blitt en stor felles greie å bidra til.

30 år med barnehjem

I år er det 30 år siden de første fire barna ankom barnehjemmet i Monsefú. Trond og Jan fortalte at de har vært i Peru flere ganger, og de blir alltid tatt godt i mot. Barna på barnehjemmet har store hjerter og mye å gi.

Det har opp gjennom åra vært noen rørende møter mellom barna og ungdommer fra Norge som har vært på besøk, der de har jobba som frivillig i noen måneder.

Tilbudet om å reise til Peru som frivillig på barnehjemmet har dessverre liggi på is etter korona, men det er nå mulig å søke om å være frivillig igjen.

Les også: Her er Re VGS-elevene helt (vei)sjef!

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Prosjekt Peru.

Les mer om Re VGS.

,