Blues Buddies Band er tilbake – ti år siden forrige comeback og tredve år etter oppstart

KLARE FOR SHOW – IGJEN! Bjørnar Mikkelsen, Line Knudsen og Tom Bjørnsen ble fascinert av Blues Brothers-filmen. Da lagde de like godt Blues Buddies Band, der de kjører showet helt ut. Bildet er fra da lokalavisa skreiv om comebacket høsten for ti år siden. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I hver avis, på nest siste side, mimrer vi tilbake til tidligere Re-tider. Og denne høsten blir det, akkurat som for ti år siden, et comeback for bygdas Blues Buddies Band.

Last ned ReAvisa september 2023 – gratis!

Sjekk ReAvisa-arkivet – last ned papiravisa gratis!

For ti år siden skreiv ReAvisa utpå høstparten om det Re-gendariske partybandet: Blues Buddies Band hadde sin start i Re på starten av 1990-tallet, inspirert av filmen Blues Brothers.

Musikken var den samme, dressene de samme, bilen den samme. Et forrykende show, med andre ord!

Comeback – igjen

PLAKAT-MEKKING: Ingenting overlates til tilfeldighetene når Blues Buddies Band fyrer opp V8-eren og rørforsterkerne igjen. Her skal det lages plakat foran comebacket for ti år siden. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Bandet besto i starten av mange av de samme gutta som spilte i Convoy, som starta på musikkrommet på Revetal ungdomsskole. Men mange har rekki å være innom bandet i dets nå tredve år lange historie – stort sett bare reinger.

Og når vi nå mimrer tilbake til comebacket for ti år siden, tikker det inn et tips om at bandet igjen gjør et nytt comeback, i år:

Denne høsten skal de spille på Redninga i Horten, det skjer fredag 6. oktober 2023.

Noen år i dvale

Vi spør Bjørnar Mikkelsen, frontfigur i bandet sammen med Tom Bjørnsen, om comebacket: – Det begynner å bli ei stønn sia, ja! Du intervjuet oss før showet på Klubben i Tønsberg i 2013, tenker jeg.

Da var det comeback etter noen år i dvale, den gangen også. Så ble det enda et juleshow i 2014, og siden har det vært stille – i ni år.

Om besetningen i dag, forteller Bjørnar at de er så å si akkurat de samme som sist:

Kjører showet helt ut

– Vi er de samme som før, eneste er at vi har fått med Torgeir Gunleiksrud på trommer denne gang, ellers er det Truls Gran, Asle Tronrud, Tom Bjørnsen, Tom Erik Rønningen, Line Knudsen og meg sjøl, ramser Bjørnar Mikkelsen opp.

Framtredende navn i kulturbygda Re, i mange forskjellige settinger – helt siden de fleste av dem fant sammen på musikkrommet på Revetal ungdomsskole en gang for drøyt tredve år siden.

Nå skal de showe igjen, som Blues Buddies Band, på Redninga i Horten, og det skjer fredag 6. oktober 2023.

ØVER HOS TRULS: Kantor Truls Gran er en viktig del av det lokale kulturlivet, også med en finger – eller ti – med i spillet når Blues Buddies Band shower. Her fra en øving for ti år siden, hjemme hos Truls på toppen av Revetal-feltet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TRØKKER TE’: Denne gjengen har sine timer sammen på scenen. Nå står de straks på scenen sammen igjen, på Redninga i Horten. For ti år siden kom comebacket i Tønsberg, og her finner de tilbake til rette takt og tone foran comebacket den gang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Last ned ReAvisa september 2023 – gratis!

Sjekk ReAvisa-arkivet – last ned papiravisa gratis!

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.