Moro fra morgen til kveld: – Festival for hele familien

SPELLER PÅ LÅVEN: Det blir pub på lørdagskvelden, med lokal trubadur Dagfinn Ellingsen bak tangenter og mikrofon. Her fra en tidligere konsert på Støperiet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjøl om årstidene kommer til litt forskjellige tider rundt om i Re, der høstmarked allerede har vært i Vivestad og det fortsatt er seinsommer i Våle, så blir det tradisjonen tro den rekkefølgen i år også – der Sensommerfestivalen er siste marked ut av tre på rappen i Re.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

Les mer om travle tider i Re: – Takk til frivilligheten.

Først var det Vivestad høstmarked, så Åpen gård på Bygdetunet Brår, og nå Sensommerfestival på Våle prestegård – det skjer tradisjonen tro den første helga i september, årets datoer er 2. – 3. september 2023.

Her blir det to dager med historisk gårdsdrift, marked, kultur – og mye mer på den gamle historiske prestegården. Og det blir pub med livemusikk på lørdagskvelden, på låven.

Innholdsrik Sensommerfestival-helg

ÅPEN GÅRD: Hils og kos med dyra og hopp i høyet på Våle prestegård til helga. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Festivalen blir åpna av ordfører Anne Rygh Pedersen i Tønsberg kommune, det skjer lørdag klokka 13.00 – men da har markedet allerede vært åpent en times tid, det åpner klokka 12.00 begge dager.

Søndag blir det en friluftsgudstjeneste i forkant, med sogneprest Marie Pleym. Den starter klokka 11.00.

Hvis det er dårlig vær, blir den flytta inn fra tunet til under tak på låven.

Treskelaget kommer til gårds

TRESKELAGET: Disse gutta gjør det på gamlemåten, det er fascinerende å se. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Av andre ting som skjer i løpet av ei innholdsrik helg, er ponnishow i regi av Norges ponniavlsforening, kortesje og utstilling ved Vestfold gammelteknisk forening, trekkspill og sang på tunet ved Hanne og Arild.

Treskelaget kommer til gårds, foreninga Helst Tempo kommer med gamle mopeder og motorsykler. Søndag blir det kortesje med T-Forder, der det er muligheter for å sitte på en tur.

Og det blir omvisning på prestegården ved historielaget, en av foreningene bak arrangementet som Arrangementsgruppa Våle prestegård står for.

Brødbakekonkurranse

VETERANBILER: Både utstilt, og i drift – du kan være med på en kjøretur. Det skjer søndag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

På lørdagskvelden åpner Glagjengen puben på låven klokka 20.00, og lokal trubadur Dagfinn Ellingsen spiller. Begge dager blir det loddsalg med fine premier, og søndag blir det selvfølgelig brødbakekonkurranse, som hvert år.

I år er tema kuvertbrød. Fristen for å levere inn brød til konkurransen er søndag klokka 12.00, og vinneren kåres seinere samme dag, klokka 16.00.

Hver dag avsluttes med loddtrekning, søndag skjer det klokka 16.30 samtidig som avslutning av årets Sensommerfestival på Våle prestegård.

SNEKRING: Med hammer og spiker blir fuglekasser til. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om travle tider i Re: – Takk til frivilligheten.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om politikk, styre og stell.

, ,