Tidenes rekordsesong går mot slutten: – «Best ever»

IDRETTSGLEDE: IL Ivrigs guttelag etter seier i Sverige. Foto: Privat.

– Volleyballgruppa i IL Ivrig er straks ferdig med sin beste sesong kanskje noensinne, og spesielt på ungdomssida kan vi si «best ever» med over femti spillere født 2005 – 2009 på trening og kamper, forteller Jan Gunhildstad, leder i IL Ivrig volleyball.

Sjekk også: – Råere enn noen gang.

Nå går sesongen mot slutten, men treningene innendørs fortsetter ut mai, og så vil det bli en sesongavslutning mandag 5. juni fra klokka 18.00 til 21.30 i Vålehallen.

Der samler volleyballgruppa alle årets spillere til en internturnering, med etterfølgende bankett med premieutdeling og utmerkelser for årets sesong.

Kort om IL Ivrigs volleyball-lag 2022/2023-sesongen:

IDRETTSGLEDE: IL Ivrigs nye J17-lag. Foto: Privat.

Damelaget: Trener Stein E. Nylen har hatt en stall på over tjue spillere med et aldersspenn fra 19 til over 50 år, og nytt av året var at det i tillegg til ett lag i 2. divisjon også stiller et lag i 5. divisjon. Laget i 2. divisjon gjorde det meget bra i en rekordjevn serie og ble til slutt nummer tre på tabellen etter tolv seire og fire tap. Dermed fikk Ivrig-jentene tilbud om å spille kvalifisering til 1. divisjon, men dette takka de nei til etter en grundig vurdering. Laget er imidlertid topp motivert for en ny sesong og hvis muligheten for opprykk dukker opp igjen vil vi vurdere det på nytt. Laget i 5. divisjon ble nummer to i sin avdeling i region Øst, og laget spilte kvalifisering om opprykk til 4. divisjon mot BK Kongsberg og tapte den kampen 1 – 3, dermed 5. divisjon også neste sesong.

Jentelag: Trener er også her Stein E. Nylen, med Barbro Walther som assistent. Totalt 16 jenter født 2007 – 2009 er med. Dette laget starta opp for ett år siden og har denne sesongen deltatt i ungdomsserien i region Øst, både i klasse J15 og J17. Stor sportslig framgang, og flere av jentene har vært med på regionale talentsamlinger. Laget i J15 var med på 4 US-turneringer og ble etter sesongen rangert som nummer 23 av 44 lag i region Øst. Laget i J17 var på to US-turneringer og endte på totalrankingen på plass 34 av 46 lag. Alle jentene kan spille i J17 også kommende sesong, og skal avslutte årets sesong med å være med på et uoffisielt vestfoldmesterskap i J17 i Sandefjord lørdag 20. mai.

Gutter 19: Trener Roar Gunnerød starta opp et tilbud til gutter født 2005 – 2006 høsten 2021, og det har blitt en kjempesuksess. Denne sesongen har totalt 17 gutter vært med på trening og kamper med et imponerende oppmøte, og laget har deltatt med to lag i alle fem US-turneringene. I tillegg har Ivrig hatt ett lag i Regionmesterskapet – her fikk Re-klubben bare stille med ett lag, siden det var kvalifisering til NM. Det ble ingen NM-plass denne gangen, men plassene 13. og 19. plass av 28 lag på totalrankingen er imponerende etter så kort tid. Alle guttene kan spille i G19 også kommende sesong, og da er målet NM-plass. Det spørs likevel om ikke sesongens høydepunkt var deltagelsen i «Trekungaslaget» i Kungälv utenfor Gøteborg, en stor internasjonal ungdomsturnering med mye trivsel sammen i tillegg til de sportslige utfordringene på banen.

Gutter 15: I fjor høst starta IL Ivrig også opp et tilbud til gutter født 2007 – 2009, som også har blitt en stor suksess med opp mot tjue gutter på treningene allerede fra starten av. Hovedtrener er Hans Anders Hvale. De fikk også prøve seg på to US-turneringer mot slutten av sesongen, uten å ha spilt en eneste treningskamp. Det gikk imidlertid over all forventning og laget vant flere kamper og endte som nummer 21 av 28 lag på totalrankingen, der de fleste andre lag hadde fem tellende turneringer. Kommende sesong blir det nok G17-turneringer for det laget, mulig vi kan stille med to lag til hver turnering også der.

– I tillegg til lagene nevnt ovenfor har vi også hatt treninger for et «tredje damelag», som for det meste består av helt ferske litt eldre spillere som foreløpig bare vil trene en gang hver uke og ikke spille kamper, forteller volleyball-leder Jan Gunhildstad.

Enda flere lag neste sesong

DRØMMESESONG: Volleyballsporten er i vekst i Re, der vi er en av Vestfolds største klubber når det gjelder tilbud og antall spillere. Foto: Privat.

Denne rekordsesongen har gått sin gang, vannlekkasje i Vålehallen til tross. Og det er bare starten, for neste sesong blir det enda flere lag og mange flere spillere.

Neste sesong er allerede spikra før denne sesongen er ferdig, der det planlegges for første treningsdag mandag 21. august. Da vil tilbudet utvides enda mer:

– Da vil vi også starte et tilbud til gutter og jenter født i 2010 og 2011, og til dette trenger vi trenere og lagledere, i tillegg til at vi også trenger flere trenere til damelagene som antagelig må splittes opp i to adskilte spillerstaller på grunn av så mange interesserte til de lagene.

– Om noen er interessert er det bare å kontakte Jan Gunhildstad på telefon 957 04 328 eller epost jog@atenti.no.

IDRETTSGLEDE: IL Ivrigs guttelag etter seier i Sverige. Foto: Privat.

Kampdebut for tre nye IL Ivrig-lag: – Skikkelig moro!

Les mer om volleyball i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.