Vårens første konfirmasjonshelg i Re

STÅR TIL KONFIRMASJON: Alle de humanistiske konfirmantene i Nord Jarlsberg lørdag 6. mai 2023. Det er også en seremoni i dag, søndag 7. mai 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dette er den første helga av totalt fire konfirmasjonshelger, der det blir satt ny rekord i antall humanistiske konfirmanter.

Last ned ReAvisa på papir – gratis.

Her kan du plukke med deg ReAvisa på papir.

Denne helga er er årets første konfirmasjonshelg i Re, det vil si Re-ungdommer står til humanistisk konfirmasjon i Biorama i Holmestrand.

Aldri har det vært flere konfirmanter i lokallaget for Nord-Jarlsberg, som Re sogner til. Noen står også til konfirmasjon andre steder.

– Et kurs uten klare svar

TIL UNGDOMMEN: Vakker sang ved Amalie Valset Malm og Morten Meyer på gitar. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Denne første mai-helga er det humanetisk konfirmasjonsseremoni både lørdag og søndag. Christian Lomsdalen, styreleder i Humanetisk forbund, forteller om et kurs som ikke gir noen klare svar.

– Mens mange religioner og livssyn har en fasit, så har ikke vi det – vi har ingen klare svar. Kurset dere har vært gjennom skal styrke deres evne til etisk refleksjon.

– At dere sjøl veit hva som er riktig og feil å gjøre, at det er viktig å stille kritiske spørsmål, taler styrelederen til konfirmantene.

Viktig å lære seg å takle motstand

Han viser til kverulering, diskusjon og krangel med ungdommene hjemme: – Det er en utrolig viktig del av de unges dannelse. Det er en øvelse i å bli selvstendige mennesker.

HØYTIDELIG: Konfirmantene fikk kursbevis og rose. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Den motstanden de møter hos dere foreldre, den er en øvelse i å takle motstand og stå i det. Vi mennesker må lære å tåle akkurat det.

– Det kan være skummelt, men det er desto viktigere at vi klarer det på en god måte. Vi trenger at dere unge hever stemmen deres.

Tre konfirmasjonshelger i Re-kirkene

Den humanistiske konfirmasjonsseremonien ble som vanlig akkompagnert av vakker musikk, med sang av Amalie Valset Malm og Morten Meyer på gitar.

En stor overvekt av konfirmantene på Biorama er fra Re. Etter en fin seremoni der, bar det videre til selskap rundt om med flagget til topps som seg hør og bør.

Videre framover er det tre helger med kirkekonfirmasjoner i Re, oversikten over når og hvem som konfirmeres finner du som vanlig i papiravisa.

FULLSATT: Aldri har det vært flere humanistiske konfirmanter i Nord Jarlsberg lokallag, der majoriteten kommer fra Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her finner du ReAvisa på papir – sjekk hentesteder:

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Her er papiravis-arkivet.

, ,