Varm velkomst: – Endelig!!!

POPULÆRE GJESTER: Politiet fikk litt av hvert å ta tak i, da de endelig stelte seg opp her. Foto: Privat.

Vi tar i mot alle med åpne armer til bygda vår, vi. Men få har vel vært mer velkommen og etterlengta enn de uniformerte gjestene som kom på Re-besøk i går.

Bakgrunn: Mye å ta tak i da UP tok oppstilling her.

Mange mener det er mye grisekjøring på Re-veiene. Og det blir bekrefta så å si hver gang politiet holder veiene våre under oppsikt.

«Kan det være noen igjen med lappen i Re?», var en kommentar etter enda en fartskontroll med førerkortbeslag her tidligere i våres.

Fiber-gjengen fikk så øra flagra

REAGERTE: Denne gjengen har gravd fiber langs mange veier, men sjelden har de opplevd så mye uvettig kjøring som når de gravde langs Re-veiene – og spesielt langs Kileveien, Brårveien og de andre veiene som er skolevei for Re VGS og mange barneskole-elever. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

En uhildet kilde til å bekrefte inntrykket er fiber-gjengen som graver rundt i Re. De fortalte lokalavisa, da de jobba langs Brårveien, Kileveien, med mer, at «de aldri hadde opplevd makan te’ trafikk».

Og ikke nok med at det var grisekjøring, der lettmotorsykler og biler suser forbi uten et eneste blink i bremselys, de ble til og med utskjelt for å prøve å roe dem ned.

Fiber-gjengen fikk nummeret til lokalavisa som fikk høre hårreisende historier om det lokale trafikkbildet. Mye av det så Re-daktøren ved eget øyesyn.

Ulv-ulv flere ganger

En dag fikk de stoppa en gjenganger på lett-MC, som de prøvde på en diplomatisk måte å forklare hvor farlig kjøringa hans var. Svaret var en finger og full spinn så grusen hagla.

Dette ble tatt opp på Re VGS, dit de aller fleste er på vei i åttetida på morgenen. Politiet ble også varsla, som lova å komme for å avholde trafikkontroll.

Flere ganger har lokalavisa fått tips om at «nå kommer dem» – men så dukker det alltid opp noe annet.

Bygdefolket er begeistra

Helt fram til nå, denne uka, den første torsdagen i mai: Da tok politiet oppstilling på parkeringsplassen til Treffpunktet på Brår og sikta seg inn på trafikken på Brårveien.

Det ble mye å ta tak i, som vi hadde en svært så kvalifisert gjetning om i forkant – resultatet av kontrollen kan du lese mer om her.

Og i kommentarfeltet på ReAvisas Facebook-side er bygdefolket begeistra for at politiet endelig tok turen hit:

– Freser godt i Brårveien

– Endelig!!!! Kom gjerne igjen fredag og lørdag kveld, da freser det godt i Brårveien…., skriver Anette Haarseth. – Så flott, skriver Per Vidar Gjersøe:

– Ta gjerne oppstilling i 40-sona gjennom Ramnes sentrum også i tida rett før og rett etter Re VGS åpner/stenger om dagen.

Charlotte Lyngaas skriver: – Stå hvor som helst i Re etter klokka 22. Og få napp med førerkortbeslag på hastighet.

Lytt til kjentfolk

Flere foreslår andre Re-veier som skulle være egnet for å gi et solid bidrag til politiets julebord, som Morten Olsen skriver i kommentarfeltet til saken på ReAvisas Facebook-side.

Det er snart tre år siden ReAvisa spurte våre lesere om hvor UP bør ta oppstilling i Re – og svarene var den gang mange og lista har bare blitt enda lengre siden.

Vi spurte den gang om UP-sjefen ville se lista. Som et godt tips fra kjentfolk til hvor det trykkes altfor hardt på gassen av altfor mange trafikanter.

UP-sjefen takker for tips

Svaret var positivt: – Vi tar med oss tipsene fra leserne deres. Disse blir fulgt opp av våre gruppeledere som sjekker ut muligheten for å ha fartskontroll på stedet.

– Det viktigste for oss er å forebygge trafikkulykker ved vår tilstedeværelse, sa UP-sjefen i Politiet i Sør-Øst til ReAvisa den gang.

Brårveien var blant de mest gjentakende tipsene den gang.

Her kan du lese mer om bil, trafikk og veier i Re.

TRAFIKKERT VEI: Trafikken går tett langs Brårveien hver dag, med mange som skal på skole og jobb. Mange har det litt for ofte litt vel travelt. Illustrasjonsfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ER LOKALAVISA nyttig – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk mer fra politiloggen i Re.

,