Radio Norges morgenshow sender direkte fra Re: – Jeg ska’ skryte noe så voldsomt av bygda vår, veitu

STUE OG KJØKKEN BLIR TIL RADIOSTUDIO: Fredagsmorgenen blir ikke en helt vanlig morgen, for da sendes hele Radio Norges Morgenshow med Loven & co fra stua og kjøkkenet til Marit Prosvik (41). Det skjer fredag 28. april 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Mens matpakker skal smøres og sekker pakkes for ukas siste hverdag, skal det sendes direkte på riksdekkende radio: – Du ska’kke se bort ifra at jeg klarer å drite meg ut!

Sjekk ReAvisa på papir – last ned gratis!

Marit Prosvik (41) kjenner vi godt til her i bygda vår, som en av våre lokale revyraringer. Hun kommer rett fra revypremiere og revyfest sist helg for fullt hus.

– Jeg elsker å stå i spotlighten og det kunne ikke brydd meg mindre om jeg driter meg ut. Hvis noen får seg en god latter av det, så vær så god, sier Marit og ler godt.

Ingenting er umulig i Re

RE-FAMILIE PÅ RADIO: Marit Prosvik (41), Espen Prosvik Presthus (42), Johan (16), Olav (12) og Edvard (11) får Radio Norges Morgenshow med Loven & co på besøk fredag 28. april 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Hun gleder seg til å få programlederne Øyvind Loven, Geir Schau og Kim Dahl på besøk hjemme i Brekkeåsen, og ekstra moro blir det å fortelle om den flotte bygda vår – det er mye å ta av!

– De hadde googla Re og da fant de ikke stort mer enn noe om Slaget på Re, de trodde det var litt lite å ta tak i – men da måtte jeg si dem noen alvorsord:

– Jeg vil snakke om den fantastiske dugnadsånden, der folk stiller opp og ingenting er umulig – det er sjelden noe problem å få til det aller meste!

– Og DET er vanskelig å finne i et google-søk, men det er superviktig for bygda vår.

Heier på hverandre

Marit mener det er viktig å få fram Re; – jeg er opptatt av å fortsatt kalle det Re, holde på alt det bra med bygda vår: Re er et flott sted! Her er det godt å bo.

Og det bunner i det gode skyvet, dugnadsånden og at det skjer mye her som binder bygda sammen.

Mye er størst og best i landet her i Re, innen idrettsliv, kulturliv og lokalt næringsliv.

– Folk tør å satse, og vi heier på hverandre. Vi heier hverandre opp og fram.

Må sette Re på kartet

KORTREIST KJØTT: Re-bonde Magnus Johnsen kommer med kvalitetskjøtt fra Smaksprodukter, rett nedi veien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Jeg håper jeg kan få snakke litt om hjertebarnet mitt – lokalrevy. Men sånn sett er vi ei uke for seint ute, det var forrige helg det var revypremiere og revyfest på Fjellborg.

– Men vi kan jo slå i bordet med fullt hus og vel så det, med 170 billetter solgt og skikkelig god stemning. Folk lo så de grein, og det var også en sang der folk bare grein.

Den handla om at vi savner Re som egen kommune, der tårene i salen kom så overraskende på de på scenen at de sleit litt med sangstemmen. Da ble det en klump i halsen.

– Vi må sette Re på kartet, nå som Tønsberg har slukt oss rått, sier Marit til ReAvisa.

Mange lokale bidrag

Men apropos revy og rikt kulturliv – vis meg den bygda som har like mange festivaler som Re har hatt opp gjennom åra? Det skal det snakkes om på direktesendt radio fra Re: Revårock-festivalsjef Snorre Langeland stikker innom på morgenkvisten for å prate om Revårock i Foynhagen. 

Re-bonde Magnus Johnsen kommer med egenprodusert og veldig kortreist kjøtt. Meny Revetal kommer med ei kasse med kortreist tilbehør.

Alt dette skal lokal kokk og revyraring-kollega av Marit på Fjellborg-scenen Roald Ormestad tilberede på mesterlig vis på kjøkkenet.

Det er ordna en lift, som kan heise programlederne høyt til værs for å få et litt luftig overblikk over den flotte bygda vår.

Travel morgen

– GLEDER MEG: Marit trives helt maks i rampelyset, som på scenen i lokalrevy – eller på direkten på riksdekkende radio fra kjøkkenet og stua hjemme i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Og kanskje det viktigste argumentet for at Radio Norge kommer til Re: Huseby kjøkken sponser Morgenshowet, og hva passer vel bedre enn å komme til Husebys vugge?

– Jeg sendte en epost med forslag om at de kunne komme hit, uten å spørre resten av familien, sier Marit og ler, – så fikk jeg svar at det var en artig søknad – vi kommer!

– Det var ok for mannen min, men vi får se hvor mye de tre guttane i huset vil være med. Morgenene her er travle, uansett, hver dag.

– Så det blir vel ikke noe særlig annerledes denne morgenen, heller – bare enda mer travelt og enda mer morsomt!

– VELKOMMEN! Marit er best kjent fra lokalrevy i Re, men også fra Dallas der hun jobba fra hun var 14 år. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les også: DanseFrank trekker fullt hus.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.
, ,