Åpen dag på brannstasjonene

Lørdag byr brannvesenet på opplevelser, saft og kjeks når det holdes Åpen dag.

Les også: Rykker ut til enda en brann i landbruksmaskin i Re.

Åpen dag er finalen i Brannvernuka. Et overveldende flertall av de nærmere 6.500 barna i barnehagene i kommunene Vestfold interkommunale brannvesen dekker har jobba med tema brann denne uken.

Barna har hatt brannøvelser i barnehagen og sjekka røykvarslere, rømningsveier og avtalt møtested hjemme, helt sikkert også hos en del besteforeldre.

Tidlig læring om forebygging av brann

ÅPEN DAG: På Kopstad og Tønsberg brannstasjon. Arkivfoto: VIB.

Brannmannskaper har hver dag besøkt barnehager med brannbilen. Drøyt tredve barnehager har fått besøk og viktig budskap er formidla, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) i ei pressemelding:

  • Alle må ha røykvarslere, sjekke de ved å trykke på testknappen og ha brannøvelse hjemme og i barnehagen.
  • Ingen må gjemme seg inne når alarmen går. Det tryggeste stedet er ute på avtalt møteplass dersom du må rømme fra brann.

Opplevelser og livsviktig læring

Lørdag kan du møte de som jobber i brannvesenet; feiere, forebyggere og brannmannskaper. Du kan se på brannbilene og utstyr. På plass er også veteranbrannbiler som brann-pensjonister holder i topp stand.

Og du får garantert prøve brannslangen sammen med en brannkonstabel. I tillegg kan du lære livreddende hjerte- og lungeredning av Norsk Folkehjelp Horten. Det lokale eltilsyn er tilstede og gir råd om sikker bruk av elektrisitet og lading.

– Åpen dag er helt gratis, minner VIB om i pressemeldinga foran årets Åpen dag på brannstasjonene på Kopstad og i Tønsberg sentrum fra klokka 10.00 lørdag 24. september 2022.

Også denne helga: Siste innspurt før loppis på Elverhøy.

ÅPEN DAG: På Kopstad og Tønsberg brannstasjon. Arkivfoto: VIB.

Les mer fra politiloggen.

,