Alexander (18) leder NM: – Nå lover det veldig bra

OPP I NM-LEDELSE: Alexander Heum (18) fra Re leder NM når det gjenstår to NM-runder. Her passerer han målstreken i helgas løp, til applaus fra Re-gjengen på sidelinja. Foto: Stian Ormestad.

Etter denne helgas NM-runde ligger Re-gutten på førsteplass i NM-sammendraget. Nå venter en hektisk og spennende høstsesong, – og der kan alt skje!

Har kjørt billøp i 30 år: – Aldri vært så nære en seier.

Alexander Heum fra Gretteåsen i Undrumsdal er tredje generasjon bilsportutøver, der både bestefar, pappa og onkel har kjørt aktivt i flere tiår før ham.

Han var ivrig på å begynne med bilsport sjøl og har allerede kjørt aktivt i seks år. Nå er han en av de yngste i klassen Xtreme.

Fantastisk fin kjøring

PRESSER PÅ: Alexander måtte kjempe for NM-poengene, men sanka nok poeng til å ta over ledelsen i NM-sammendraget så langt i sesongen. Re-gutten bakerst i bildet. Foto: Stian Ormestad.

Det hindrer ikke Re-gutten ifra å klatre helt opp i ledelse av NM-sammendraget når det gjenstår to NM-runder. Neste løp kjøres i Aremark og NM-finalen går på Gardermoen.

I helgas løp på Krabyskogen kom han som nummer fire inn i finalen, men fantastisk fin kjøring sørga for at den ene konkurrenten etter den andre ble passert.

Hans argeste konkurrent i NM-sammendraget fikk det ikke til å klaffe, så da ble det skiftninger i toppen – og Alexander troner på toppen nå.

– Nesten litt utrolig

– Det er to runder igjen, så alt kan skje! Men akkurat nå lover det bra, sier den raske undrumsdølingen til ReAvisa.

Han innrømmer at han ikke hadde sett for seg dette før sesongstart.

– Det er nesten litt utrolig at det har gått så bra som det har gjort.

0 – 100 på tre sekunder

Crosskart kjøres på rallycross- og bilcrossbaner, med en kart laget av rørramme, der føreren sitter fastspent i solide sikkerhetsseler.

I den største klassen, som Alexander konkurrerer i, gjøres 0 – 100 km/t unna på tre sekunder.

Neste NM-runde kjøres den første september-helga, og NM-finalen går 24. september.

VANT I SVERIGE: Timian Johan Trevland Hansen fra Revetal vant tidligere i sommer en runde i det svenske mesterskapet. På Krabyskogen ble det motorhavari over målstreken i A-finalen og ingen seier. Foto: Stian Ormestad.

HEIA – HEIA! Mange reinger er med i crosskart-NM, og mange reinger heier fra sidelinja på løp. Bygda vår kan fort få en NM-vinner i løpet av høsten, det er flere enn Alexander Heum som ligger godt an. Foto: Stian Ormestad.

ENDA EN MOTORSPORTFAMILIE: Peder K. Johansen fra Vivestad er yngstemann i en motorsportfamilie der bestefar begynte med rally på 1970-tallet. Storebror Simen K. Johansen ligger også helt i toppen av NM i sin klasse. Foto: Stian Ormestad.

KASTER GRUS: Timian Johan Trevland Hansen skuffer på så lenge motoren holder. Dessverre ble det havari over målstreken denne gang for Revetal-gutten. Foto: Stian Ormestad.

SPENNENDE: Høsten blir svært så spennende for Alexander Heum (18) fra Undrumsdal, som leder NM så langt i år. Lillebror Lauritz kjører også crosskart. Foto: Privat.

Fra arkivet: Tre generasjoner med bensin i blodet:

Mange reinger er med i crosskart-NM – les mer her.

Les mer om lokal sport.