Fem Re-ungdommer får solid støtte til videre studier

ÅRETS LEGATMOTTAKERE, PLUSS REKTOR: Marius Torsheim, Andreas Fon Heierstad, Susanne Siebenlist Smidsrød, Andreas Gjersøe og Henrik Baggerød Heierstad. Og Re VGS-rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth. Foto: Stian Ormestad.

Lizzie og Erling Sæbøs utdanningslegat går til evnerik Re-ungdom, der årets mottakere får 60.000 kroner hver; Marius Torsheim, Andreas Fon Heierstad, Susanne Siebenlist Smidsrød, Andreas Gjersøe og Henrik Baggerød Heierstad.

Sjekk også: Her har godt over 10.000 ungdommer fått sin videregående opplæring.

Legatet har midler til utdeling til evnerik ungdom til støtte for videre utdanning på universitet, høyskole eller lignende.

Legatet skal dele ut midler hvert år til ungdommer som det året er ferdig med videregående skole, som er bosatt i gamle Re kommune.

Totalt 300.000 kroner deles ut i år

VANSKELIG Å VELGE: Re VGS-rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth forteller om mange gode søkere og en vrien utvelgelse – derfor ble det ikke tre eller fire legatmottakere som tidligere om åra, men hele fem mottakere i år. Foto: Stian Ormestad.

I henhold til statuttene skal det ved utvelgelsen legges vekt på ungdommens skoleprestasjoner i videregående skole, samt god oppførsel, herunder ærlighet, ansvarsfølelse, høflighet, arbeidsomhet og gjerne også prestasjoner i idrett.

Lizzy og Erling Sæbøs utdanningslegat lyder på 60.000 kroner til fem elever, totalt 300.000 kroner deles dermed ut i år. Alle fem bor i Re, som det heter seg i statuttene, men de kan gå på forskjellige videregående skoler.

Fire av årets mottakere går på Re VGS, og en går på Horten VGS.

Dette er årets legatmottakere:

  • Marius Torsheim går på Horten videregående skole, Teknologi og forsker-linja. Han spiller biljard, samler på mynter og jobber hos Roschberg mynthandel. Målet er en bachelor i fysikk og astronomi, etterfulgt av master i teoretisk fysikk. Han beskrives som lidenskapelig, pliktoppfyllende og løsningsorientert – og målretta.
  • Andreas Fon Heierstad går på Re videregående skole, Studiespesialiserende med toppidrett. Han går på ski og er skitrener, spiller fotball, og jobber på Meny Revetal. Målet for videre studier er master i industriell økonomi eller master i økonomi og administrasjon ved NTNU. Han beskrives som engasjert, arbeidsom, ansvarsbevisst og atletisk.
  • Susanne Siebenlist Smidsrød går på Re videregående skole, Studiespesialiserende. Hun spiller fotball, er aktiv i 4H, og jobber på Meny Revetal. Målet er å studere til bioingeniør ved NTNU. Hun beskrives som ei aktiv jente, lagspiller, arbeidsom, engasjert og ansvarsfull.
  • Andreas Gjersøe går på Re videregående skole, Studiespesialiserende. Hans mål er å studere til dataingeniør innen systemutvikling, videre til en master i kunstig intelligens. Eller eventuelt byggingeniør eller maskiningeniør. Han beskrives som hardtarbeidende, utholdende, pliktoppfyllende, høflig og sosial.
  • Henrik Baggerød Heierstad går på Re videregående skole, Studiespesialiserende med toppidrett. Han er aktiv i elevrådet, han spiller fotball, er musikalsk og spiller gitar, er interessert i dronebilder, og han jobber på Meny Revetal og for Forlaget Granum SK. Hans plan er å gjøre unna førstegangstjenesten, før studier på NTNU med mål om master i industriell økonomi og teknologiledelse. Han beskrives som produktiv, aktiv og arbeidsom.

Ny mulighet til å søke stipend fra dette legatet, som er et av landets største utdanningslegat og forbeholdt Re-ungdom, kommer for neste års avgangselever i mai 2023.

Les mer om Lizzy og Erling Sæbøs utdanningslegat.

Les mer om skoler og utdanning i Re.