Leder: – Ja, vi elsker Re-russen!

FEIRER: Få russekull har fortjent en russefeiring mer, enn den gjengen som feirer nå om dagen. Disse avgangselevene har hatt korona-restriksjoner på mesteparten av tida si på videregående. Re-russegjengen på bildet festa til morgentimene og litt til sist helg, og lokalavisa kan love at det var god stemning! Foto: Stian Ormestad.

Vi må skryte litt av Re-russen. Mens mediene ellers fylles opp med negative saker om russ og alt som følger med russetida, så skriver ReAvisa om Re-russ som redder fotballkampen for Hauk G7/G8.

Bakgrunn: Re-russen redda kveldens fotballkamp.

En skuffa gjeng 7- og 8-åringer frykta at det ikke ble noe av fotballkampen de hadde gleda seg til, da motstanderlaget ikke dukka opp.

Da tok Re-russen ansvar og stilte lag – så det ble kamp, likevel. Les mer om det her.

– Flott ungdom vi har på landet!

Kommentarene til saken på ReAvisas Facebook-side lot ikke vente på seg: – Herlig! Ungene kom hjem med masse russekort og skrøyt veldig av russen!, skriver en mamma.

– Åååå for en flott og omsorgsfull gjeng med russ! De burde jo fått en fotball i lua av det!, skriver en annen. – For noen ungdommer vi har!!!, skriver enda en ReAvisa-leser som ikke sparer på utropstegnene.

– Det er det jeg sier: Tenåringer er bedre enn sitt rykte! Fine folk, asså! – Der kan man se, ikke all russ som bare flyr rundt og gjør kvalm og hærverk… Så utrolig flott gjort å stille opp for de som er yngre.

TAR ANSVAR: Det er mye læring i ei hektisk russetid. Her skal russebussen vaskes ned og bli klar til ny rulling. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Flott ungdom vi har på landet!

Applaus fra ordføreren

– Det var utrolig flott og snartenkt. Tenker det ble en kamp de aldri glemmer. – Så utrolig fint gjort av russen. – En glede å lese, skriver andre ReAvisa-lesere.

Også Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen skryter i kommentarfeltet: – Flott ungdom – tenk for en opplevelse for G7/G8- laget. Applaus!

Få russekull har fortjent en russefeiring mer, enn den gjengen som feirer nå om dagen. Disse avgangselevene har hatt korona-restriksjoner på mesteparten av tida si på videregående.

De rakk et drøyt halvår av førsteklasse før verden ble kohorter, en- eller to-meter’n, med mer. Og nå noen få måneder med normal skole helt på tampen.

Mye lærdom

Russen har likevel hatt møter og organisert dugnader, turer og satt opp budsjett helt siden førsteklasse på videregående. Mange har tatt seg jobber ved siden av skolen. De har stått på som bare det, såpass at mange har finansiert så å si hele russetida.

Det betyr at mange er helt uavhengig av foreldrenes økonomi, etter drøssevis med dugnader og ekstrajobber. Det er sosial utjevning i praksis, gjennom dugnad og samarbeid.

De har stått på og lært masse som kommer godt med i voksenlivet om organisering og økonomi. Og inkludering.

Alle er invitert til dåp, russeball og andre russefeiringer i Re-russens regi.

Heia Re-russen!

Re-russen gjør som de alltid har gjort. De fester, feirer og koser seg. Og de er stolte av hvor de kommer fra – stolte av Re.

Og de imponerer. Kanskje ekstra mye i år, nå som forventningene gjennom mediebildet ellers blir skrudd ned til et absolutt minimum.

Så håper vi at flest mulig Re-russ er våkne og klare for 17. mai-tog på Revetal, det går seinere enn normalt så ordføreren kan rekke toget i både Tønsberg og Re.

Er dere klare for feiring til klokka 11.30 på den store dagen, så skal resten av bygda vise hvor stor pris vi setter på dere.

Dere sku’ hatt russelua full av hjerter. Heia Re-russen!

Les også: Russebussbråk – ble sendt tilbake til byen de kom fra.

Sjekk også: Planen for nasjonaldagen i Re – se video:

Sjekk: Alt om 17. mai i Re.

Les mer om skoler i Re.

, ,