Blinker du her? Det er du langt ifra aleine om…

FEMTEN ÅR SIDEN DETTE GIKK FRA Å VÆRE ET KRYSS TIL Å BLI EN SVING: Men fortsatt blinkes det her. Foto: Stian Ormestad.

Kjapp og gæli forskning viser at samtlige bilister blinka her, da lokalavisa skulle sikre seg et bilde av denne svingen som en gang var et kryss.

Last ned ReAvisa på papir februar 2022 – gratis!

I ReAvisa på papir februar 2022 kan du lese mer om denne og andre svinger og steder i Re og omegn der folk gjerne gjør blinklys-blundere på et blunk.

SVINGEN SOM VAR ET KRYSS: Da E18 ble lagt om for femten år siden, ble gamle E18 til Undrumveien. Krysset opp mot Tønsberg ble til en sving, der Undrumveien etter hvert går over i Jarlsberglinna. Faksimile: Opplysningen 1881 kart.

Fortell gjerne om flere slike steder i kommentarfeltet til denne saken på ReAvisas Facebook-side.

Et salig blinklys-kaos

Svingen vi først og fremst snakker om, er gamle E18 i Undrumsdal – nå Undrumveien – som for femten år siden gikk fra et kryss til å bli en sving.

Men fortsatt blinker folk her. Flaue folk, etter fjesa å dømme da lokalavisa stilte seg opp for å ta bilder.

For dette ble resultatet av en kjapp og høyst uvitenskapelig undersøkelse, i løpet av de fem minuttene vi stoppa opp for å ta bilder:

  • Den første bilen som kom begynte å blinke til venstre, men skrudde av igjen før svingen.
  • Den neste blinka først til venstre, så til høyre da vedkommende bak rattet ombestemte seg og blinka feil vei, altså mot høyre gjennom svingen til venstre.
  • Den tredje og siste bilen blinka til venstre, så høyre, så venstre, og så videre i et salig blinklys-kaos gjennom hele svingen. Sikkert flere følgefeil i forsøk på å rette opp i den første?

Er det så farlig da?

Samtlige biler som passerte i løpet av noen korte minutter satte på blinklys før svingen. Så skal det sies at i tillegg til tre biler, passerte også en traktor og en lastebil – ingen av disse blinka.

I papiravisa har vi noen eksempler på flere steder det er fort gjort å dra med seg blinklyshendelen – helt unødvendig. Og noen steder du burde ha gjort det.

Og vi har spurt en kjøreskole-veteran: – Er det så farlig da?

Hender det at du setter på blinklyset før en sving?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Si gjerne din hjertens blinklys-mening på ReAvisas Facebook-side.

Last ned ReAvisa på papir februar 2022 – gratis!

VERPDALEN: Der Hengsrudveien svinger brått inn på brua i bånn av Verpdalen er det flere som setter på blinklyset. Enda du har ingen andre veier å velge. Foto: Stian Ormestad.

HEIANVEIEN: Plutselig kommer det en ganske brå sving over den ellers ganske så slette og rake Heianveien over de flate Heianjordene. Her kan noen finne på å sette på blinklyset. Foto: Stian Ormestad.

VIVESTADÅSEN: Få Re-veier snirkler seg mer att og fram med krappe svinger til både høyre og venstre enn veien over Vivestadåsen. Her blinker også flere til både høyre og venstre inn i svingene. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSBAKKEN: Brems ned og blink – det er det noen som gjør gjennom de brå svingene opp Bergsåsbakken. Men å blinke i bånn av bakken, ut og inn av Brårveien, det er vanskelig for mange… Foto: Stian Ormestad.

KOPSTADVEIEN: Der Kopstadveien snirkler seg gjennom krappe svinger ved Haugangrenda kan mange finne på å blinke seg gjennom svingene. Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMVEIEN: Med nye E18 i bakgrunn, og gamle E18 i forgrunn – der veien har gått fra å være et kryss til å bli en sving. Sjøl om det er hele femten år siden, sliter fortsatt folk med en gammel blinklys-vane her. Men er det så farlig da? Foto: Stian Ormestad.

HVORFOR? Her, som det har vært et kryss i tidligere tider, kan det være gammel – og god – blinklys-vane som er vond å vende. Andre steder virker fellesnevneren til å være at man bremser godt ned, svinger en god tørn på rattet, og i samme slengen drar med seg blinklyshendelen som om svingen skulle være et kryss. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert.

Alt i denne lokalavisa er gratis å lese, men mange vil likevel bidra med en slant.

ReAvisa-vippsen er 54 02 82. Tusen takk!

Her finner du hele utgivelsesplanen for papiravisa i 2022.

Les mer om bil, trafikk og veier.

,