Værgudene har fått fantastisk dugnadshjelp gjennom hele vinteren – denne helga blir det hopprenn i Re!

KONKURRERER I TRE BAKKER: Hoppere fra de minste aldersklasser og opp til veteran skal konkurrere i Rambergrennet søndag 6. februar 2022. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Etter en enorm dugnadsinnsats er Rambergkollen klar for Rambergrennet 2022 – mot alle odds. Klokka 12.00 søndag 6. februar setter første hopper utfor.

Bakgrunn: – Ha’kke tørt å telle timer.

IL Ivrig måtte korona-avlyse i fjor, til tross for at forholdene var helt perfekte. I år har værgudene fått helt nødvendig hjelp av IL Ivrig-ildsjeler:

Med Ragnar Skinnes i spissen er det blitt kjørt kunstsnø fra Bibo til Rambergkollen i hele vinter.

Nesten som vinter-OL i Beijing

Dermed blir det hopprenn som planlagt i år, uten korona-avlysninger og med kunstnø til hjelp. Det konkurreres i bakkene K8, K18 og K44.

– Rambergkollen er den eneste gjenværende hoppbakken i hele Re og til og med hele nye Tønsberg kommune. Det er gjennomført en enorm dugnadsinnsats for å klare å få snø nok i bakken til å arrangere hopprenn.

– Den innsatsen som er lagt ned her er helt på høyde med Kinas forsøk på å lage vinter i Beijing, sier en strålende fornøyd Inge Hestnes på vegne av IL Ivrigs skigruppe.

Treninger og renn i Rambergkollen

Det spøkte for framtida til Rambergkollen med en tvist med den ene grunneieren. I fjor høst ble det enighet om en ny 20-årskontrakt, og den godt over hundre år gamle hoppbakken er redda.

Hoppgruppa har trening i Rambergkollen eller inne i Vålehallen når det ikke er mulig å trene i Rambergkollen, hver onsdag fra klokka 18.00 til 19.30.

Nå som det er forhold for det, så er det også utetrening i helgene. Til helga blir det altså hopprenn, og alle som vil kan ta turen for å se på.

Les også: Hoppbakken er redda – det blir ingen rettsak.

Ny uke – nye muligheter: – Klar, ferdig, gå!

Les mer om sport i Re.