Lille nyttårsaften-konsert på låven: – En fin liten ting

SMIA PÅ LÅVEN: Lille nyttårsaften telte Hengsrø Smie opp til nyttårskonsert. Gull-keyboardet var finni fram, og Kasper Søyland rocka så hardt at han fikk krampe i både fingre og bein. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

For femte jula på rad rigga Hengsrø smie til konsert så det rista i låveveggene. 

Sjekk også: Mest leste i 2021: – Næmmen! Så gøy!

Hengsrø smie består av vokalist Kasper Søyland, som også spiller keyboard, pluss Glenn Richard Thomassen på gitar, Magnus Nilsen på trommer, og Jørgen Norheim på bass.

Bandet ble danna 1. januar 2010 og har i løpet av de 11 åra som har gått gitt ut tre album og de har spilt på mange lokale festivaler. De øver og spiller inn låter i låven til Kasper Søyland på Hengsrød, der han har et lite musikkstudio.

En liten fest på låven

KORONA-FEST: 162 stakk innom sendinga på Facebook for å få med seg konserten, og noen kjente og kjære kom for å se på konserten live i låven. Sånn måtte det bli, fortsatt i korona-tid. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Det rista i veggene på låven langs Hengsrudveien da bandet satte i gang å spille det de liker å kalle for bonderomantisk pop-rock.

– Det skal føles ekte, forteller Kasper, – så om det blir noen feil her og der under livesendinga, så gjør ikke det noe.

Første feilen skjedde allerede før konsertstart, da de noe overivrig trykte på live-knappen allerede under lydsjekken.

God jul og godt nyttår

Men så kom konserten i gang på skikkelig vis, og Kasper presenterte låtene underveis og mimra litt tilbake på nyttårskonsertene som har vært tidligere.

– Det har alltid vært noe trist som har skjedd rundt nyttår, alle de siste åra. Leirskred i fjor, og Ari Behn sin død året før der, og så er det jo denne pandemien da.

– Konserten har blitt en liten tradisjon som en fin ting som skjer hvert år, sjøl om det har vært mye trist rundt oss.

Fester, julebord og konserter er korona-avlyst – men serveringsstedene holder fortsatt åpent i Re.

Åpne kirker rundt om i Re: – En veldig fin start på jula.

Les mer om kultur og musikk i Re.

Les mer om jula i Re.

,