Klar for Re-mila?

RE-MILA: Etter ett år korona-avlyst kommer Re-mila tilbake som den løpefesten det er på Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Endelig går startskuddet for Re-mila igjen, det skjer søndag 10. oktober klokka 12.00.

Les også: – La det bli bra – for alle!

I fjor ble Re-mila avlyst, som så mye annet. I år hadde Re-mila-general Erling Schjetne planer om å gjennomføre mosjonsløpet uansett, sjøl med korona-restriksjoner.

Men restriksjonene ble som vi veit nå fjerna i god tid før årets løpefest på Revetal – så da kommer Re-mila tilbake i full vigør.

– Det viktigste er å komme i gang igjen

Eller, det vil si: Antall deltakere er rundt halvparten av normalen, som har vært godt over tusen på det meste. Det tilskrives stor usikkerhet om korona-situasjonen tidligere i år og i høst, for det aller meste.

Erling viser til sein påmeldingsstart, først etter gjenåpning av landet. Og forflytta høstferie siden sist. – Nå er det rundt 500 deltakere påmeldt, og vi blir kanskje 600 – 700 til slutt.

– Godt fornøyd med det. Viktigste i år er ikke å sette rekord, men komme i gang igjen, forteller Erling til ReAvisa.

Raskere løype på et mindre område

Arrangementet blir mer kompakt i år, med færre veier stengt.

Det gir ei raskere løype, et enklere og mer publikumsvennlig arrangement – kun stengte veier inne i Regata/Revetalgata mellom klokka 12.00 og klokka 15.30.

Første start går klokka 12.00 og det løpes forskjellige distanser for absolutt alle aldersklasser, fra 0 år og oppover. Mer info finner du på Re-milas nettside (ekstern lenke).

Bakgrunn: Re-mila er tilbake denne høsten.

Mimre? Se bildene fra den aller første Re-mila i 2014.

Se alle ReAvisa-bildene fra den foreløpig siste Re-mila.

MOSJONSLØP FOR ALLE: Re-mila ble første gang arrangert i 2014, og er blitt en høsttradisjon i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om Re-mila i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.