Barnehage i Re støtter barnehage i India

AKSJONSDAG: Eirik Silseth og Abel Amadeus Kragnes på stand med loddsalg og premier som var eplemost, laga av barna i Ole Brumm familiebarnehage. Foto: Privat.

Mange kjøpte lodd, og noen var så heldig å vinne flotte premier barnehagebarna har lagd sjøl. Alt til inntekt for en god sak på en annen kant av verden.

Les også: – Spill til store og små!

Ole Brumm familiebarnehage i Brekkeåsen er med på en aksjon som heter «FORUT», der målet er å støtte en barnehage i India.

– I dag har vi stått utenfor SPAR Brekkeåsen og solgt lodd, til inntekt for prosjektet, rapporterer barnehagen til ReAvisa.

Viktig – faglig og sosialt

I hele oktober har barnehagen samla inn penger til barnehager i et slumområde i India. Pengene går til å finansiere drift av disse barnehagene i tre år.

Alle barnehage i hele landet har fått tilbud om å delta på prosjektet, og Ole Brumm barnehage følger Indrani på 5 år, og ser hvordan hun har det i Bangalore.

Dette berører mange fagområder i barnehagen, som nærmiljø og samfunn, religion og etikk – egentlig alle, forteller Benedicthe Lyngås i Ole Brumm familiebarnehage.

– Et fantastisk prosjekt

– Samtidig ser vi at det gjør noe med barnas sosiale kompetanse, det å få lov til å hjelpe barn som ikke har det bra. Vi får også fokus på fattigdom i andre land, og at det ikke er en selvfølge å sove på ei myk seng.

Barnehagebarna har prøvd å ligge på benk å sove. – Vi får også innblikk i indisk kultur, i form av dans, sang og musikk, språk, mat, lukter, og så videre.

– Dette er et fantastisk prosjekt fra FORUT, skryter Benedicthe. Forut jobber under slagordet «verden kan forandres».

Les mer om barnehage, skole og utdanning i ReAvisa-arkivet.