Super stubbekonsert-start: – Dette blir det mer av!

SHOW: Duoen Huskerikke med tidligere diakon i Re Ole Hafell på gitar i bakgrunnen og Tommy Taraldsvik i forgrunn med rivjern og gulrotkanon. Foto: Privat.

– Poenget er å lage litt kos i skauen, samtidig som vi bruker et åpent hogstfelt til noe fint.

Les også: Dette redder livet til den lille rådyrkalven.

Re-jenta Anita Sæterøy er daglig leder for Skogselskapet i Vestfold, og i august testa hun ut noe nytt: Stubbekonsert, midt i skauen mellom Re og Andebu.

DAGLIG LEDER I SKOGSELSKAPET: Anita Sæterøy fra Re. Foto: Privat.

I tillegg til konsert med duoen Huskerikke, var det natursti for store og små, og alle som ville kunne prøve seg på saging og hogging av ved.

Kos i skauen

– Poenget med arrangementet er å få folk ut i skauen, øke kunnskapen om skauen, og lage litt kos for folk flest – samtidig som et åpent hogstfelt brukes til noe fint, forteller Anita på vegne av Skogselskapet.

Skogselskapet i Vestfold, som er en ideell medlemsorganisasjon som jobber med kunnskapsformidling rundt bruk og skjøtsel av skauen, har fått støtte til flere slike arrangement utover høsten, fra fylkeskommunens friluftsmidler.

Den aller første Søndag i skauen med stubbekonsert fant sted 22. august 2021, og et lite knippe turfolk tok beina fat på den cirka 40 minutter lange turen fra Langevann og inn til Skatvedtsetra.

Flere stubbekonserter framover

De frammøtte fikk høre alternative og såkalte «oppgraderte» versjoner av «Alle fugler små de er» og «Lille kattepus», eventyr, tøys og moro fra duoen Huskerikke, bestående av Ole Hafell og Tommy Taraldsvik. 

Søndagene 12. september og 17. oktober blir det Søndag i skauen i Gullkrona fra klokka 12.00 til 15.00, i samarbeid med Nicolaus Wedel Jarlsberg og Sagabyen Tønsberg. Her blir det temavandring om skauen, det blir fyrt opp bålpanner, det blir en ny natursti og aktiviteter for barna.

Dette er en del av en landsomfattende greie: Lørdag 18. september blir det for eksempel stubbekonsert i Bærum, der Helene Bøksle står for det musikalske.

Sjekk også: Nå er den høyeste utsikten i Re blitt enda høyere.

ET LITE KNIPPE TILSKUERE: Den aller første stubbekonserten i Vestfold samla et lite knippe tilskuere til en fin søndag i skauen. Foto: Privat.

Sjekk også: – Fin å se på, men ikke spesielt fin for norsk natur.

Les også: – Hils gjerne på dyra, men…

Les mer om kultur og musikk.

Les mer om natur og fritid.

,