– Bra for deg, bra for miljøet

SALG OG SØRVIS: Tore Henden (50) selger og drifter gjerne sparkesykkelen for deg. Eller et annet elektrisk framkomstmiddel, som kanskje kan passe deg bedre? Utvalget er stort og mulighetene mange i Revetal-butikken – kanskje større og flere enn du hadde sett for deg? Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Tore mener flere kan sette fra seg bilen litt oftere, og heller gå for noe elektrisk og mer miljøvennlig – også her utpå landet i Re.

Sjekk også: «It moves» – eller «det fløttær sæ’!»

Tore Henden (50) starta It moves for ett par år siden. Etter å ha solgt elektriske framkomstmidler av mange slag hjemmefra, flytta han inn i samme bygning som HengeRe i bunn av Valleåsen.

Her har han har laga et showroom i butikken, du kan prøvekjøre og teste ut alternativer som finnes, og Tore tilbyr både salg og service.

Miljøvennlig og praktisk – og økonomisk

Her finner du alt fra klassiske små sparkesykler, el-skateboard og elektriske sykler i alle varianter. Noen klassisk elegante, andre som kombinerer det moderne med retro-stil, og ikke minst de populære lastesyklene.

– Her kan du se og prøve noen av våre modeller, og få tips og råd, hjelp til reparasjon eller service, forteller Tore til ReAvisa som var innom tidligere i sommer.

Lastesyklene har mange bruksområder. De kan brukes til å sykle barn til barnehagen, tur til stranda eller Langevann, handletur og hente pakker på posten.

Bedrifter kan bruke de til å levere varer med på en miljøvennlig måte.

– En vinn, vinn, vinn-situasjon

I tillegg til syklene er det et godt utvalg av reserveredeler og tilbehør i butikken. Tore fører hjelmer, klær og låser. Og trenger du dekkskift på sparkesykkelen kan du bestille også det i butikken.

Tore mener mange kunne med fordel satt fra seg bilen litt oftere: – Disse små framkomstmidlene sparer miljøet, sliter ikke sånn på veiene, skaper ikke kø, og de har også den positive virkning at folk kommer seg litt ut i frisk luft – det er bra for folkehelsa.

– Og det kan være god økonomi, for bil og bensin ser ikke ut til å bli noe billigere med tida, viser Tore til:

– Vinn, vinn, vinn, mener den elektriske dupeditt-ildsjelen som har gjort hobby til jobb.

Lidenskap og hobby

Tore kan, som lidenskapelig opptatt av dette, guide alle som stikker innom butikken i bunn av Valleåsen fram til et godt valg av elektrisk sparkesykkel – eller et annet elektrisk framkomstmiddel.

FORSKJELLIG BRUK: De yngste bruker det gjerne som leketøy, mens voksne kan bruke dette istedenfor bil – og dermed spare bensin, bompenger, parkering, miljøet og lommeboka. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Dette kunne du først lese i ReAvisa på papir august 2021.

Sjekk også: «It moves» – eller «det fløttær sæ’!»

Les mer om lokalt næringsliv i Re.

,