Det brenner på Taranrød – røyk synlig fra langt hold

Mange ReAvisa-lesere tipser om mye røyk over Re – politi, brann og ambulanse har rykket ut til Taranrødveien etter alarm på et avfallsanlegg.

Les også: Full brannutrykning til Re helsehus.

Det er rett over klokka 19.00 mandag kveld 30. august 2021 at brannalarmen går hos en gjenvinningsbedrift i Taranrødveien.

Røyken fra brannen er synlig fra langt hold, og fra stort sett hele Re.

Store styrker settes inn

KRAFTIG BRANN: Det jobbes iherdig på stedet med å slokke brannen. Foto: Stian Ormestad.

– Det brenner kraftig i en hall med restavfall, brannmannskap fra Tønsberg er framme med en bil, ytterligere ressurser på vei fra både Kopstad og Færder brannstasjoner, melder 110-sentralen.

Foto: VIB.

Haugen med restavfall det brenner i, skal ligge innendørs.

– Slokking er påbegynt, melder politiet i Sør-Øst.

Krever massiv innsats over tid

Det er hos Norsk Gjenvinning det brenner hos, som ligger rett på Tønsberg-sida av den gamle kommunegrensa til Re som ikke er der lenger.

Vestfold interkommunale brannvesen forteller at det er en omfattende brann i mye avfall, som krever massiv innsats over tid.

I tillegg til slokking med store mengder vann, brukes også flere maskiner i slokkinga.

Sterk røykutvikling og full fyr

KREVENDE: Mannskap og utstyr fra fire brannstasjoner er på plass på Taranrød for å slokke utover kvelden. Politi og helse er også på stedet. Foto: Stian Ormestad.

– Allerede på vei til stedet så vi røykutviklinga, og da vi kommer fram velter det massivt med røyk ut fra restavfallshuset og på innsiden er det full fyr, forteller brannmester Rune Loraas.

– Vi iverksetter først innsats med tusenliters strålerør, det spyler ut tusen liter vann i minuttet, det hadde god effekt og dempa brannen.

– Så har vi nå tre maskiner i gang som henter ut brennende avfall fra hallen.

Tar ut, vender og slokker avfallet

Etter en drøy time er halvparten av avfallet tatt ut av hallen. Det blir vendt og slokka ute på plassen. – Vi har god framgang, oppsummerer brannmesteren så langt i slokkinga.

– Videre har vi iverksatt tiltak for å få fjerna lagra EE-avfall fra baksida av lagerhallen der det brenner. Dette for å hindre brannsmitte.

Det er nå tre brannstasjoner, stasjon Tønsberg, stasjon Kopstad og stasjon Nøtterøy, som er i innsats på Taranrød, i tillegg er det bistand fra tankbilen til stasjon Stokke fra Sandefjord brann og redning.

RØYK OVER RE: Røyken fra brannen i Taranrødveien er synlig fra langt hold. Foto: Stian Ormestad.

Tidligere samme kveld: Full brannutrykning til Re helsehus.

Tidligere samme kveld: Så smalt det her igjen.

Mer fra politiloggen i Re.