Her venter barnehagebarna på noe spennende: – Vi glede-gleder oss! – Veldig-veldig, altså!!!

– DER KOMMER DE!!! Ni barn fra Revetal barnehage, avdeling gul, ble med på ReAvisas gla’tur i dag. Kanskje du ser de på farta Revetal rundt med store glis. Foto: Stian Ormestad.

Endelig ble det noe av turen med hest og vogn som er blitt både korona-utsatt og utsatt på grunn av elendig vær. – Der kommer de!!!, roper barnehagebarna i kor når den staselige ekvipasjen kommer til syne.

Bakgrunn: Gir bort staselige turer med hest og vogn.

Det var i vinter at gla’turen ble annonsert som en oppmuntring i ei ellers ganske så trist korona-tid – og mange søkte.

Den aller første «ReAvisas gla’tur» ble kjørt i dag med barnehagebarn fra Revetal barnehage, avdeling gul.

Stor spenning

TA PLASS! Barna kan ikke få kommet seg fort nok på plass. Foto: Stian Ormestad.

Det er Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen og deres staselige hesteekvipasjer som står for turen, i samarbeid med ReAvisa.

Turen er blitt både korona-utsatt og utsatt på grunn av elendig vær – men i dag, torsdag 27. mai 2021, ble det endelig noe av turen barna helt tydelig har gleda seg veldig til:

– Vi ble litt forsinka, og regna med at det bare høyna forventningsnivået, sier Jeanette og ler. Og det stemte på en prikk, kan ReAvisa bekrefte.

Barna sto på tuppen av skoa og strakk seg så lange de var for å se etter hestene.

Til Bergen?

ALT KLART FOR AVGANG: Ni barn trygt plassert, sammen med noen heldige ansatte. Og Roger og Jeanette bak tøylene. Foto: Stian Ormestad.

– Der kommer de!!!, roper de i kor når hesteekvipasjen kommer til syne inn i Skolegata. – Vi glede-gleder oss! Veldig-veldig, altså!!!

– Aldri kjørt sånn før, forteller de, men de kan tenke seg litt åssen det er. Det går nok ganske sakte, så de håper de kan kjøre veldig lenge og veldig langt.

– Hvor skal vi reise?, spør Roger, og svarene spenner fra «til Bergen» til «rundt på Revetal». Det ble sannsynligvis det siste.

– Hvis ikke så kan det hende vi ses igjen først om ett par uker, sier Roger og ler.

Mange hilser og vinker langs ruta

REAVISAS GLA’TUR: Den første av flere slike turer, som Roger og Jeanette gir bort gratis via lokalavisa. Foto: Stian Ormestad.

Så vinker barnehagebarna til lokalavisas utsendte, før ni glis titter over lemmene på hestevogna der det staselige følget tusler av gårde.

Og rett borti Skolegata hilser besteforeldre og andre som hadde stilt seg opp langs Revetal-ruta.

Så ble det akkurat som vi hadde håpa på: Et lyspunkt i en ellers litt trist korona-tilværelse.

Flere gla’turer står på trappene, les mer om det i den neste papiravisa.

HADE! Barnehagebarna vinker hade og er spente på turen Revetal rundt. Eller til Bergen? Foto: Stian Ormestad.

REVETAL RUNDT: Kanskje du ser det staselige – og veldig blide – følget farte forbi, Revetal rundt? Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Lyser opp i korona-tid – sjekk hvem som skal på tur!