Her legger lærerne ut på en lang lørdagstur: – Angrer allerede!

Grytidlig på morgenkvisten samler det seg noen lærere utafor Revetal ungdomsskole. De har tatt utfordringen fra elevene sine, og de angrer allerede før første skritt.

Sjekk også: – Ingenting er bedre enn en familiefeide som dette!

Lærerturen starta fra parkeringsplassen på ungdomsskolen lørdag 17. april klokka åtte på morgenkvisten, med oppmøte i god tid før.

Et sprekt og sosialt initiativ fra Tony André Plathan (30), som har jobba som lærer ved Revetal ungdomsskole i fem år.

Elevene gikk foran

HELGEJOBBING? Neida, lærerne møtte ikke opp grytidlig lørdag morgen for å rette stiler – men å gå et maraton. Foto: Stian Ormestad.

– Vi gjør dette fordi noen elever gjorde det samme forrige uke, så inspirasjonen er rett og slett henta fra spreke elever. De har en rar hverdag, så de var kreative nok til å finne på å gå et maraton.

– Det synes vi var ganske kult gjort, så vi ville også prøve oss, forteller Tony til ReAvisa.

– Vi har delt opp løypa i fire etapper, der første stopp er legevakta, og siste stopp er Verdens ende.

– Angrer på alt!

HUFF! Tony skjønner ikke sjøl hva han har satt i gang. Foto: Stian Ormestad.

– Det er lov å være med på hele eller deler av løypa, og noen slenger seg kanskje med underveis. En kollega sa han kunne bli med fra ungdomsskolen og ned til Re-torvet.

Blant de som prøver seg på hele distansen er Mona Elisabeth Larsen, Linda Bjørnsen Dingstad, Vibeke Ottestad Beckmann, Maria Lena Ellingsen Bjune, Mari Myrtrøen Nielsen, Ingvild Knudtzon Skoglund, Tarjei Solum Grimstad, Thomas Rasmussen, Kine Martinussen og en angrende initiativtaker Tony André Plathan:

– Alt! Jeg angrer på alt!, sier han før avgang.

Heia ungdomsskolelærerne våres!

SALER PÅ: Revetal ungdomsskole-ansatte «klare» for en lang rusletur fra Re til Verdens ende. Foto: Stian Ormestad.

I tillegg til de som er med på hele eller deler av turen, så vil følget møte på kolleger som heier langs løypa og møter dem underveis, og ikke minst tar de i mot ved «målgang» på Verdens ende.

– Spreke lærere?

– Dumme lærere, tror jeg vi kan si, sier Tony rett før klokka slår 08.00.

Se video i toppen av saken!

LANG, LANG REKKE: – Vi må holde avstand, men det skal fortsatt være litt sosialt. Så hvis noen ser det passerer et følge med lærere som roper til hverandre, så er det bare oss! Foto: Stian Ormestad.

Les mer om skoler i Re.

, ,