Rykker ut til silobrann på Huseby – igjen

STOR UTTRYKNING: Flere brannbiler og en stigebil ble sendt til Re. Foto: Stian Ormestad.

Alle nødetater rykker ut etter melding om brann i silo på Husebyfabrikken i Våle. – Vi blir på stedet og følger med, melder brannvesenet.

Les også: Stille før stormen på Huseby – sikter mot nye høyder!

Ett par politipatruljer og flere brannbiler er på stedet kort tid etter at alarmen gikk.

Første melding kom rett over klokka 12.00 tirsdag 8. desember 2020.

OVERVÅKER: Det er rolig på stedet når ReAvisa er innom. Brannmannskap overvåker situasjonen, blant annet med varmekamera. Foto: Stian Ormestad.

Røyken avtar

– Vi har utløst sprinkleranlegget i siloen og røyken avtar, sier brannmester Jardar Aftret få minutter etter at mannskapene fra stasjon Kopstad kom til stedet.

Det er ikke første gang brannalarmen går her. For tre år siden brant det i en bygning på fabrikkområdet, og for fire år siden brant det i samme flissilo.

Året før der igjen brant det kraftig, og hele siloen måtte totalrenoveres etter brann.

Ingen skadet

Politiet i Sør-Øst melder at ingen er skadet i forbindelse med brannen.

De sendte også ambulanse til stedet rett over klokka 12.00, for sikkerhetsskyld.

Politiet sjekker hva som kan ha vært årsaken, skriver politidistriktet på Twitter.

Blir på stedet og følger med

BRANNEN BLUSSA OPP IGJEN: For fem år siden ble fabrikkspipa totalskadd i brann, etter en liknende melding om ulmebrann som seinere blussa kraftig opp. Arkivfoto.

– Trolig har det oppstått gnister i en fliskvern som maler opp trevirke. I et lukket system blåses flis opp og tilføres i toppen av siloen og slik har gnistene kommet inn i siloen og det har oppstått røykutvikling. sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

– Det ble satt vann på sprinklerdysene i kransen i toppen av siloen, da avtok røykutviklingen. Vi har også en brannkonstabel på toppen som måler temperaturen inne i siloen.

– Vi blir på stedet og følger med.

IKKE FØRSTE GANG: Situasjonen må overvåkes for at ikke brannen skal bli like alvorlig som for fem år siden. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.