Re VGS: – Prosjekt Peru går så å si som normalt!

PROSJEKT PERU: Re VGS-elever foran fra venstre Tuva-Helen Disch Thorvaldsen, Susanne Siebenlist Smidsrød, bak fra venstre Karine Næss, Kaja Bø, Madelene Slåtta Kongstein. Foto: Privat.

Har du en jobb til Re VGS-elever som skal jobbe en dag for Prosjekt Peru? 

Les også: Re-elever samla inn 250.000 kroner til Prosjekt Peru.

De fleste elevene har allerede ordna seg med jobb, får ReAvisa fortalt. Og det er like mye jobber å få i korona-tid, som ellers.

– Mange elever gjør jo jobber som går greit, med tanke på smittevern: Vaske, male, rydde og rake. Det eneste vi ikke kan i år, er vel å ha stands med kakesalg og sånt.

PROSJEKT PERU: Re VGS-aksjonen støtter 18 barn på barnehjem og 200 barn på skole. Foto: Privat.

Støtter barnehjem og skole

Det forteller Tuva-Helen Disch Thorvaldsen på telefon til lokalavisa. Peru-komiteen har samla seg og ringt til ReAvisa for å informere om at årets aksjon går så å si som normalt. Datoen er 10. november.

Elevene jobber et dagsverk og gir 400 kroner til Prosjekt Peru, som driver et barnehjem og en skole i Peru.

Prosjektet gir per nå 18 barn muligheten til å vokse opp i trygge omgivelser.

Støtten bidrar også til at 200 barn får muligheten til skolegang.

Gir hele dagslønna si

Tuva forteller at hun og mange andre skal jobbe en vanlig arbeidsdag på jobben hun til vanlig har ved siden av skolen. Hun jobber på Gravity på Sem, og vil gi hele dagslønna si – det vil si mye mer enn minimumsummen på 400 kroner.

Det har opp gjennom åra vært tett kontakt mellom vår videregående skole her i Re og barnehjemmet i Peru. Seinest i fjor høst var en Re-delegasjon på besøk.

Det har også Tuva og de andre i årets aksjonskomite lyst til, men koronaen stikker kjepper i hjula for sånt slik situasjonen er nå.

– Det hadde vært veldig interessant og en fin og lærerik opplevelse. Enda en grunn til å håpe på at koronaen snart går over!

Har du en jobb?

De som har vært på barnehjemmet har stort sett jobba frivillig der i en periode på tre eller seks måneder.

Den dagen verden er tilbake til normalen, skal dette tas opp igjen.

Ifølge tall fra tidligere år, er så å si alle Re VGS-elevene med på Prosjekt Peru.

– Noen få mangler jobb, så ta kontakt med kristine.gjersoe@vtfk.no dersom du har en jobb, oppfordrer komiteen.

Kort om Prosjekt Peru på Re VGS:

  • Prosjekt Peru er en veldedighetsorganisasjon som ble stiftet i 1992. I dag er det 22 ansatte fordelt på barnehjem og barneskole i Monsefú, nord i Peru.
  • Re VGS har deltatt i prosjektet i 16 år, og har som skole nær kontakt med både skolen og barnehjemmet.
  • Flere av elevene ved Re VGS har valgt å reise til Peru og arbeide som frivillig på barnehjemmet i en kortere eller litt lengre periode.
  • I år er aksjonsdato 10. november. Skolens elever bidrar med en dagslønn for utført arbeid på minimum kr 400,- per elev.
  • Elevene har fått med seg en kvittering som arbeidsgiver må attestere. Kvittering for innsamlet beløp leveres skolen dagen. Skolen gir arbeid til rundt ti elever.
  • For de elever som av en eller annen grunn ikke ønsker å støtte dette, vil det bli gitt tilbud om undervisning denne dagen knyttet til internasjonale forhold.

Les også: Hva vil vi støtte? Elevdemokratiet landa på dette.

Les mer om Prosjekt Peru.

,