Lokalavisa står til tjeneste – med litt av hvert!

VELDIG VARIERTE OPPDRAG: Slik så fredagskvelden ut på «jobb» for Re-daktøren. Foto: Stian Ormestad.

Det er moro å drive med lokalavis, og arbeidsdagene er veldig varierte. Sist fredag ble ekstra livat, der Re-daktøren plutselig var en del av et utdrikningslag-komplott.

Les også: Barnedåp ble plutselig til bryllup.

– Hei, det er Stange! Er’u hime?, hører jeg på den andre enden av tråden, nesten helt overdøva av traktorduring og helt klart og tydelig topp stemning.

– Ja, jeg springer mellom avismekking og hjemmekontor og legging av kid og siste innspurt på august-avisa.

Alltid nysgjerrig

– Åssen?, spør en Re-daktør i tidsknipe i ei alltid like travel deadline-helg.

– Næ, kan du ikke ta med deg kamera, blokk og penn og gå ut en liten tur?, spør Stange.

– Joa, jeg kan jo alltids det, svarer selvfølgelig en alltid like nysgjerrig lokalavismann.

Og rundt svingen kommer en traktor tøffende, med et traktorlass med utdrikningslagsjenter på hengeren bak.

Pinlige spørsmål og svar

Revårockens egne Snorre Langeland og nevnte Thomas Stange var hyra inn som gitartrubadurer, og hadde nemlig finni på et lite spikk på sparket:

Gitargutta tulla med at «nå skal ReAvisa gjøre et dybdeintervju med brura», i det hun var godt i gang med å svare på hakket mer intime spørsmål enn lokalavisa noen gang hadde stilt.

Og spørsmål og svar ble om mulig enda mer flaut å gå igjennom med en Re-daktør på planet, som lot som han noterte ned både det ene og det andre.

Allerede da utdrikningslaget fikk øye på Re-daktøren, klarte de det utrolige: Å jekke lydnivået opp enda ett par hakk. «Rødd forsida!»

ReAvisa til tjeneste!

Et artig besøk seinere, med en sang, av to humørspredere av gitargutter, tre shots i selskap med ti muntre jenter, pluss en hel haug med pinlige spørsmål og svar som det ikke var notert ned noe som helst av, så vinka Re-daktøren det lystige laget videre.

Moro å stå til tjeneste, tenker nå jeg.

Både med det ene og det andre. 

RE-TURNE: Et traktorlass med utdrikningslag, som spiller og synger seg vei. Mange la nok merke til det lystige laget rundt om i Re. Den kommende bruden Henriette Solberg ser vi stående. Giftemålet står første helga i september. Den ene av to trubadurer er ikke tilstede på bildet, men er en tur i buskene til Re-daktøren for å slå lens. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Tommy og Kari var først ut med Thorvald som «prest».

, ,
Stikkord