Alle elever skal få komme tilbake på Re-skolene

TILBAKE TIL SKOLEN: De yngste elevene har allerede kommi tilbake, men til uka kommer resten av skoleelevene tilbake til både barne- og ungdomsskolene i Re. Foto: Stian Ormestad.

Tirsdag er alle elevene tilbake på barneskolene, og planen er at ungdomsskole-elevene er tilbake i løpet av resten av uka.

Les også: – Det står respekt av måten elevene har møtt dette på!

Det informerer kommunalsjef for oppvekst og læring, Espen Riiser, om på nye Tønsberg kommunes nettsider:

KOMMUNALSJEF: Espen I. Riiser, kommunalsjef oppvekst og læring i nye Tønsberg kommune. Foto: Pressemelding.

Tirsdag åpner skolen igjen for alle elevene på barneskolen. I løpet av uka skal også alle i 8. – 10. klasse få komme på skolen.

Planlegningsdag tirsdag, så åpning resten av uka

I går presenterte regjeringen planen for gjenåpning av samfunnet, og fra neste uke kan alle skolene åpnes igjen. I Tønsberg-skolene blir det ingen endringer før på tirsdag.

– Vi trenger mandagen til å planlegge og forberede oss på å ta i mot elevene. Alle barneskoleelevene vil være på plass på tirsdag, og i løpet av uka skal alle få komme på skolen, forteller kommunalsjefen.

Den nye veilederen fra helsemyndighetene åpner for at elevene på barneskolen kan være sammen i større grupper enn før. Dermed er det mulig å la alle komme tilbake til klasserommene allerede på tirsdag.

På ungdomsskolen vil det variere noe fra skole til skole hvor mye undervisning som blir gitt og når elevene kan være tilstede. Elever og foresatte vil få nærmere informasjon fra sin skole om når elevene skal møte og hvor mye undervisning de får tilbud om.

Prioriterer avgangselevene

– Det jeg likevel kan si, er at vi kommer til å prioritere avgangselevene i 10. klasse. Det er viktig at de får en god avslutning av tida på ungdomsskolen. Når elevene ikke får møte på skolen, vil de få hjemmeundervisning som i dag, forteller kommunalsjefen.

Som også lover at flere elever på skolen ikke skal gå bekostning av tilbudet til de yngste elevene.

Les også: – Det står respekt av måten elevene har møtt dette på!

Les mer om barnehager og skoler i Re.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.