Ila Auto teller opp til påskefest på påskeaften

DIGITALSCENEN: Ila Auto med Are Fevang fra Vivestad på gitar. Her fra førslippfest på Haugarrock i starten av februar i år. Foto: Stian Ormestad.

– Lørdag, rett etter at du har spist påskemiddag og påskemarsipan, spiller vi live i stua di!

Slepper ny Ila-låt i dag – Are har finni fram elgitaren.

Også Ila Auto har fått rusk i maskineriet, i disse korona-tider. Det skjærte seg helt for deres lanseringsturne for «Piknikk med døden».

Forøvrig ei knallgod plate som Ila-gutta akkurat rakk å vise fram «hjemme» på Stasjonen i Tønsberg, før korona-krisa slo inn over oss.

– Endelig!

Men spillegleden skal få utløp på DigitalScenen Pro, der Ila Auto står for showet førstkommende lørdag klokka 21.00, på sjølvaste påskeaften.

Og det er vanskelig å si hvem som gleder seg aller mest – Ila-gutta sjøl til å spille, eller fansen til å høre dem igjen.

– Endelig skal vi spille sammen igjen!, melder et jublende glad Ila-mannskap på Facebook.

Bråstopp for lanseringsturneen

Ila Auto, som består av blant annet Are Fevang fra Vivestad og Kay Arne Sulutvedt fra Høyjord, fikk Spellemannprisen 2006 i klassen country for sitt debutalbum.

Da ble Vivestad selvfølgelig nevnt på riksdekkende fjernsyn. Også i deres siste musikkvideo er Vivestad et fremtredende element.

Siden debuten har Ila Auto i alt gitt ut fire album og en EP, og har skaffa seg fans i inn- og utland. 14. februar i år kom et splitter nytt album.

Lanseringsturneen fikk en bråstopp, men nå blir det hvert fall en digital konsertopplevelse med Ila Auto.

Digital scene

DigitalScenen Pro er en av mange digitale scener som har poppa opp i disse korona-tider. «I ei tid der andre scener er stengt, holder vi holder vi åpent for å gi musikerne en arena og publikum en vakker opplevelse i en annerledes tid», heter det.

Og det er mulig å støtte artistene i ei tid med konsertavlysninger over hele linja, der til og med maskineriet til Ila Auto kan gå tørt. Så vil du smøre opp Ila Auto-maskineriet med en oljeskvett, nyt konserten og gi en slant.

Konserten finner du via Ila Autos egen Facebook-side (ekstern lenke) med konsertstart lørdag 11. april klokka 21.00.

Les mer om Ila Auto i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur og musikk i Re.

Stille i Re – se video: